reklama
Deizzi
Fanka BB :)
Dziewczyny a co z bioderkami? Robicie usg? Czy czekacie na ewentualne skierowanie?
My też dostaliśmy skierowanie przy wypisie i mamy 09.04.
truskaffka my na pierwszej wizycie bylismy 2 tyg po wyjsciu ze szpitala
dzisiaj po wizycie u pediatry (nowej i docelowej juz - super babka)
młody przybiera w piorunującym tempie. juz wazy 4300 :-) W związku z czym lek powiedziala zeby spokojnie sobie spal w nocy nawet te 7h bo jak widac mimo dluzszych przerw w karmieniu rośnie jak na drożdżach
Za 2 tyg idziemy sie szczepic
aha a na brzuszek od dzis stosujemy espumisan, zobaczymy jaki bedzie efekt..
My jutro szczepienia. Ładnie rośnie
USG bioder u nas robia na wizycie u lekarza dzieciecego. Ponadto w szpitalu przed wypisem robia dziecku usg bioder, serca, i narzadow wewnetrznych. Do tego badaja sluch.
Betina moja sipstra stosowala euspunisan i niestety nie pomogl mam nadzieje ze u was delikatna wersja brzuszkowa i Wam pomoze
Mikowata ja bym stosowala krotkie wietrzenie na poczatek. Ubierz malenstwo i na balkon na jakies 15 minut. Ja dopiero dzis odwazylam sie na godzinny spacerek. Mamy piekne slonce chociaz jedynie 6st i nieprzyjemny wiatr
Sab Simplex jest rewelacyjny sporo ludzi z niego korzysta![]()
Sab Simplex to odpowiednik polskiego Bobotic. Z tym że Sab Simplex jest mocniejszy i podaje się 15 kropli, a Bobotic jest słabszy o troszkę i zaleca się tylko 8 kropli. Jednak jeżeli zwiększy się go to będzie działał identycznie a dziecku to nie zaszkodzi bo tak jak pisze na ulotce nie wchłania się i zostaje wydalony z kałem w postaci niezmienionej.
ankusch
Fanka BB :)
Dziewczyny dobre są też na kolki rureczki takie coś Windi Kateter rektalny dla niemowląt x 10szt - Aptekarz Warszawski - Apteka internetowa U nas przynosiły ulgę a stosowaliśmy lefax niemiecki był w miarę,sab simplex też taki sobie i te nasze polskie,Trzeba przetrwać te 3 ciężkie miesiące potem będzie lepiej.Sama to przechodziłam pamiętam to jak dziś teraz zęby męczą ale nie jest tak strasznie jak było.
Pozdrawiam dużo cierpliwości i miłości.
Pozdrawiam dużo cierpliwości i miłości.
wg z zalecenia połoznej my bylismy w 3cim tygodniu, ale pogoda nie powinna byc deszczowa i bardzo wietrzna.Dziewczyny, a kiedy po raz pierwszy na spacer? Na jak długo wyjść z maluchem w te śnieżne dni? I jak go ubrać? Kombinezon i koc wystarcza?
Co do ubioru to body, pajac , kombinezon, czapeczka, kocyk i gondola z pokryciem. Sprawdzam zawsze ciepłote karku, jest ok.
Drugi raz juz mamy katarek i wowczas nie wychodze na spacer tylko wietrze mieszkanie. 2-3 dni W sumie nie wiem czy dobrze robie, ktos cos moze doradzic?
Co do USG bioderek to znow ,,co kraj to obyczaj". Jedni dostaja skierowanie w szpitalu, inni przy wizycie lekarza w domu, inni musza sie udac do lekarza.... My poszlismy do przychodni, dostalismy skierowanie, wizyta umowiona na NFZ-trzeba czekac w kolejce, termin na za 3 tyg, ale w zwiazku z tym ze mam wykupiony pakiet w prywatnej klinice to wczoraj bylismy u pediatry i od razy dostalismy skierowanie i od razu bylo USG i dotego dostalismy skierowanie na USG kontrolne pod koniec kwietnia.
anka26_x_07
Mama Laury :)
Aleksp przy katarku jak najbardziej wskazany spacerek i po jednej kropli soli fizjologicznej do kazdej z dziurki
Swieze powietrze pomaga dziecku w oddychaniu;-)
Lilikasia wlasnie doczytalam o pepku, hmmm pierwszy raz slysze zeby pepek nie chcial odpasc
Zle go zacisneli po porodzie?OSuszasz go pudrem?
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Lilikasia wlasnie doczytalam o pepku, hmmm pierwszy raz slysze zeby pepek nie chcial odpasc
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
reklama
anka - najpierw przcieraliśmy octeniseptem - tak jak pokazywali w szpitalu, potem spirytusem, bo położna tak zaleciła z racji tego, że nie odpadł. niby wszystko z nim w porządku, nie ropieje czy coś, ale to już miesiąc. lekarka mówiła wczoraj, że jak do poniedziałku nie odpadnie to mamy się zgłosić do chirurga, a położna dziś mi mówi, żeby się nie wygłupiać bo w końcu odpadnie. no i już nic nie wiem..
a co z tym pudrem robić? tak normalnie zasypać?
a co z tym pudrem robić? tak normalnie zasypać?
Podziel się: