reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

o rany a ja tu wchodzę żeby wlasnie napisac ze Kornela dziwnie steka a tu już madziaaa pisze. Ja zauwazylam jeszcze ze jak steka to za chwile robi siku , może to jakies zapalenie pęcherza?

reklama
Aleksp mozliwe, w sumie ja u mojej nie zauwazyłam zeby robila siku przy tym ale wiadomo jak jest w pampersie non stop to po prostu moge nie zauwazyc tego , dzis idziemy na 12 30 do lekarza i mam nadzieje ze sie wyjasni wszystko

Kania wlasnie tez mi sie wydaje ze nie po zupkach bo je je juz jakis czas i nigdy ja nawet brzunio nie bolal, od paru dni ( w sumie tez odkad stęka) dawalam jej rano kaszke mleczno-ryzowa no i sama pilam mleko wiec moze faktycznie to uczulenie...

Madzia21 a Ty karmisz piersią czy na mm jest córa? Jak na mm to kupuj kaszkę ryżową (z Bobovity są same ryżowe) i rób z tym mlekiem co pije, a jak na piersi to rób na Twoim mleku tą kaszkę. Od pęcherza też może tak być, choć jakby było zapalenie to by ją bolało, i pewnie by płakała.

Kania jest na moim mleku ale ze czasami mam tego mleka wiecej a czasem mniej to daje jej czasami mm. wlasnie mi sie wydaje cos ze to moze byc po tej kaszce mleczno-ryzowej ... na razie jestesmy po wizycie, niby jest ok lekarka przepisala espuisan na wzdecia i cos tam ( nie pamietam nazwy) na zaparcia. Mowilam jej ze zaparc nie ma ale no coz... no i przez tydzien mam trzymac diete i nie dawac jej kaszki mleczno ryzowej ;-)

Madzia może jej mleko zawarte w kaszce nie podpasowało, nawet jak dajesz mm to pewnie inne niż to co w kaszkach jest.

Kania no daje z HIPP a to w kaszce jest NESTLE, w ogole jak dodaje jej do mm wieczorem kaszke ryżowa to z Bobovity i nigdy żadnych rewolucji nie było... już chyba jest troche lepiej i na pewno nie dam małej juz tej kaszki...

hej mamusie. chyba pomału trzeba się przygotować do ząbkowania....
mamusie, które już to przechodziły, prosimy o porady:)

Aleksp Oliwii na pierwsze ząbkowanie pomagała nakładka na paluszek + masowanie, chłodne z lodówki gryzaki wodne, dodatkowo żel na ząbkowanie. Jest ich trochę więc można próbować, fakt żel to pomoc doraźna i też za często nie można stosować w ciągu dnia. Jak były bardziej ciężkie dni, zwłaszcza noce to dostała czopka.

Madziaa i jak córcia?

Aleksp pomimo ze mam juz jedno starsze dziecko to musze sie przyznac ze nie mam pojecia co to zabkowanie:-D Moja Laura procz zapalneia jamy ustnej nie miala nic. A przy zapaleniu smarowalam ja fioletem z tym ze ona juz miala rok a zeba dostala jak miala 8mc

reklama
anka a wiec to oznacza,że może być również bezproblemowe ząbkowanie:):))to fajnie , to mam nadzieję,że u Nas tez będzie bezproblemowe...no i życze tego każdej mamusi

Do góry