reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

Kania a dzieki u nas juz dobrze, małej stękanie przeszło prawie całkiem :-) A co do kaszek z Bobovity, kupilam mleczno-ryzową na razie nei daje ale zaczne, ale ona woli kaszke jesc z butli lyzeczka nie lubi ich jesc, zupki owszem a kaszką wtedy pluje :-p

reklama
Madziaa21 Oliwia jadła właśnie łyżeczką, przez butlę nie przeszło, dławić mi się zaczynała. A jak chciałam mleko zagęścić, dodałam, jedną czy dwie miarki to mi panna nie wypiła, bo bleeee więc od nowa mleko trzeba było robić.

A u nas ząbki już dwa są :) nawet nie zauważyliśmy jakiegoś płaczu z tego powodu :) też przez przypadek zauważyłam że już są bo Oluś wziął do ręki mój palec do buźki i zaczął jakby gryść i coś mi tam twardo było :)
Suknia teraz mi się należy :D czekam na propozycję wyjścia na miasto od męża:D hehe

basiatoja - a ja slyszalam wlasnie ze kto pierwszy zobaczy zabek to dziecku prezent kupuje a nie tej osobie co go zobaczy :-)

U nas mała kaszke kocha ale taką mm plus ryżowa - tą juz mleczno-ryzową mniej. Wczoraj na noc zjadła 210ml :szok: Tak to jej robilam 180 ale w sumie z ciekawosci sprobowalam czy zje tyle i zostawila ledwo na dnie tyci :-p

Pojawiło sie u nas odparzenie z tyłu na nodze w zgięciu:( smaruję Sudokremem ale nie schodzi wrecz pojawilo sie jeszcze jedno ciut niżej :( Moze znacie jakies sposoby na odparzenia??
Jeśli już pisałyście o tym problemie a przeoczyłam poproszę o link żebym mogła sobie poczytać...

madziaa21 u nas na moje szczęście taki zabobon krąży :D hehe

A na częstszą kupkę dostaliśmy probiotyki, zobaczymy może pomoże...

Basiatoja mogłabyś jeszcze Bepanthenem posmarować, są różne maści, kremy na odparzenia. U Nas zwykle sudocrem działał, jak było poważnie to olej lniany, są też takie maści do zrobienia, ale to lekarz musi Ci wypisać receptę.

u Nas odparzen brak bo fałdziki niewielkie ale słyszałam właśnie o mące ziemniaczenej lub krem ochronny np. sudokrem a jak trochę się wchłonie to właśnie puder lub mąka ziemniaczana aby skóra do skory nie przylegała

Dziewczyny błagam o radę: Mała zawsze uwielbiała się kąpać. UWIELBIAŁA. a od tygodnia jak tylko poczuje wodę to jest wrzask nieprzeciętny. wystarczy, że lekko zmoczy stopę czy rękę. nie da rady się jej wykąpać, bo aż się zachodzi. próbowaliśmy z róznymi temperaturami i zawsze jest tak samo. nie mam pojęcia o co chodzi :(

reklama
Dziewczyny błagam o radę: Mała zawsze uwielbiała się kąpać. UWIELBIAŁA. a od tygodnia jak tylko poczuje wodę to jest wrzask nieprzeciętny. wystarczy, że lekko zmoczy stopę czy rękę. nie da rady się jej wykąpać, bo aż się zachodzi. próbowaliśmy z róznymi temperaturami i zawsze jest tak samo. nie mam pojęcia o co chodzi :(
lilikasia a może się czyms wystraszyła? Tak było u mojej znajomej i jej synka. Podczas kapieli cos tam jej do wody spadło i koniec, mały z płaczem kapał się przez 1,5 roku. Mysle ze będziesz musiała oswajać na nowo. Nie koniecznie kapiąc, ale np. zamoczyć rączke w miseczce wody poza miejscem kapania, wrzucić zabawki do miseczki z woda i niech sam sprobuje siegnac....tak zalecają Nam na zajęciach na basenie jeśli dziecko zrazi się jakąś nowością np. zanurzanie dzieciaka.

Do góry