reklama
Kania78
...
Deizzi wow powaliłaś mnie tą listą :-) Chociaż pizzę, lody też już jadłam ;-)
03.2013 a córcia smoka ssie? Bo możesz jej na smoczka dać, zamoczyć go w tej nystatynie i do buzi.
I tak jak kiedyś napisała Basieniak zmień smoczka po zakończeniu kuracji.
03.2013 a córcia smoka ssie? Bo możesz jej na smoczka dać, zamoczyć go w tej nystatynie i do buzi.
I tak jak kiedyś napisała Basieniak zmień smoczka po zakończeniu kuracji.
03.2013
Fanka BB :)
Dzięki Kaniu, mała używa smoka, chyba faktycznie będę na niego jej tą Nystatynę nakładała. Dzisiaj trochę głębiej udało mi się dotrzeć z tym gazikiem na paluchu, a po tym dałam jej jeszcze kroplę Nystatyny na języczek, oby działało.
Do niedzieli mamy podawać ten lek i później wygotować butle ze smoczkami a smoczek (ten codzienny) wymienić tak jak mówisz na nowy, ale zastanawiam się czy tych od butelek też nie wymienić na nowe ? Lekarka niby twierdzi że wystarczy je wygotować ... ?
Do niedzieli mamy podawać ten lek i później wygotować butle ze smoczkami a smoczek (ten codzienny) wymienić tak jak mówisz na nowy, ale zastanawiam się czy tych od butelek też nie wymienić na nowe ? Lekarka niby twierdzi że wystarczy je wygotować ... ?
anka26_x_07
Mama Laury :)
Ja bym wszystkie zmienila
Kania78
...
Wymieniłam wszystkie i co? Znów ma pleśniawki, dziś rano po spaniu patrzę a język znów w białe plamki. Na podniebieniu, na policzkach wewnątrz :-( Cholerstwo.... :-( Dostałam receptę na nystatynę i znów pędzlowanie, na katar nasivin mamy stosować i zielone światło dostałyśmy odnośnie spacerów.
Dziewczyny a przy tych pleśniawkach to maluchy ,np. mniej chętnie pija czy coś, bo u nas na dziąśle biała kropka i zastanawiam się czy to nie to dziadostwo!
Na różnego rodzaju wysypki dobry jest tez nadmanganian potasu- rozpuszcza się w wodzie i kąpie w tym malucha!
Aleksp ta maść która Wam pomaga to po prostu steryd, lekki ale zawsze- u nas tez pomaga od ręki, ale za często nie stosuję- teraz praktycznie wcale. No i obowiązkowo krem z filtrem wtedy, ale to pewnie wiesz;-) U nas brzydko wygląda szyjka- mała strasznie ulewa, zgięcia pod kolankami też b. brzydkie jakby odparzone. A reszta ciałka szorstka mimo maści robionych i emolientów, ale przy skazie trudno doprowadzić skórę do porządku niestety.
Na różnego rodzaju wysypki dobry jest tez nadmanganian potasu- rozpuszcza się w wodzie i kąpie w tym malucha!
Aleksp ta maść która Wam pomaga to po prostu steryd, lekki ale zawsze- u nas tez pomaga od ręki, ale za często nie stosuję- teraz praktycznie wcale. No i obowiązkowo krem z filtrem wtedy, ale to pewnie wiesz;-) U nas brzydko wygląda szyjka- mała strasznie ulewa, zgięcia pod kolankami też b. brzydkie jakby odparzone. A reszta ciałka szorstka mimo maści robionych i emolientów, ale przy skazie trudno doprowadzić skórę do porządku niestety.
anka26_x_07
Mama Laury :)
Kania ja bym dawala malej po jedzeniu lyzeczke wody zeby przeplukac buzie. Moze wtedy by te plesniawki nie powracaly
reklama
Podziel się: