reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

Hej:-)
Nie wiem czy ten temat był tutaj poruszany (jeśli tak to wybaczcie).

Moja córcia na karku i we włosach z tyłu głowy ma takie czerwone/bordowe plamki.....czy orientujecie się co to może oznaczać?

reklama
daffodil a karmisz piersia? jesli tak to male szanse ze przeziebisz... zmierz temperature i zobacz czy ok. moim zdaniem to charczenie itd to norma. moja i pierwsza i druga corka swiszczaly przez sen, wydawaly z siebie odglosy jakby mialy zwymiotowac, jakby sie dusily, ale to wynik niedojrzalosci układu nosowo-gardłowego i waskiej krtani. przechodzi samo po okolo 6 tygodniach. kladz dziecko do snu pod katem 30 stopni, czyli jak spi w lozeczku to podloz pod jego nogi ksiazki albo cos. i kladz na boczku wiecej

dziewczyny a kiedy odpadl wam kikut pepka? kurde bo u nas juz 12 dzien i dalej trzyma, dzisiaj podwazylam go troszke i zagladnelam a tam taka zielona maz. w szpitalu powiedzieli zeby nie zamaczac i niczym nie smarowac/psikac, pilnuje zeby byl suchy no ale cos tam jest... czy to normalne? :sorry: lecec jutro do lekarza?

Ewelinka a Emilcia ma to od porodu? Bo czasami dzieciaczki poprosrtu maja takie przebarwienia
Herbata u nas nie pozwalaja klasc na boczku ze wzgledu na biodra, dostalam ulotke ze szpitala gdzei jest napisane zee dziecko powinno spac tylko na plecach:eek:
Marynka u nas w 5 dniu ale ja pudrowalam pepek zeby wlasnie szybciej wysechl. Zielona maz? hmmm moze zadzwon do poloznej:cool:

marynka u nas odpadl po 3tyg a polozna od razu powiedziala ze tak bedzie bo gruba pępowina byla
anka26 ale od ciaglego lezenia na pleckach chyba glowka moze sie odleżeć, czy splaszczyc ?? poza tym na boczku zawsze bezpieczniej jakby mialo ulac.. hm.. ile lekarzy tyle opinii ;)

Marynka mojej córci też niczym nie smarowałam i kikut odpadł po 6 dniach, ale tak jak dziewczyny piszą może to trwać dłużej. Tą zieloną maź jednak bym skontrolowała u lekarza.
Anka26 ​ja kładłam syna na boczku, moja siostra też i mają zdrowe biodra. Wiktorię też kładę na boczku, raz jednym, raz drugim żeby miała ładną główkę, bo znam osobiście przypadek, gdzie dziecko spało tylko na pleckach i ma bardzo krzywą główkę. Wikusia tylko na noc leży na plecach, bo ortopeda kazał profilaktycznie szeroko pieluchować, więc się nie da żeby leżała na boku. We wszystkich tematach jak widać są różne opinie lekarzy, a mamusie same muszą podejmować decyzje, co robić.

maryńka Piotruś wczoraj skończył już miesiąc i kurcze nadal ma kikut (Wiki też miała dość długo ale nie aż tak) i wczoraj dzwoniłam do przychodni i pani pielęgniarka mówi, że widocznie był gruby i że tak bywa. Że jeżeli nie jest zaczerwieniony i nie pachnie brzydko to nie ma problemu. A jeżeli chodzi o tą zielono-żółtą maź to jeżeli uda Ci się coś dowiedzieć to koniecznie napisz bo u nas w sumie takie coś jest u samej nasady jak się odchyli od początku i lekarka widziała na kontroli i nic nie powiedziała ale szczerze powiem, że w sumie nie przekonała mnie do siebie więc z chęcią przeczytam co się dowiedziałaś.

anka 26,07- Mąż jak widzi mnie z Fridą to się drze, że jej krzywdę robię, że ona taki mały nosek ma a ja z takim aplikatorem...ale wiem, że przecież nic złego jej nie robię:/ Myślę, że przez jakiś czas wieczorem, przed spaniem będę sprawdzała jej ten nosek, przecież ona też wdycha kurz i brud tak jak my, ma prawo mieć zapchany nosek...
Herbata właśnie karmię piersią...gorączki nie ma, raczej zachowuje się tak jak zawsze, tylko właśnie jak zasypia czy jak śpi to tak charczy...kurcze trochę mnie uspokoiłaś bo już byłam cała postresowana, że trzy dni na spacerki chodziłam i już Mała przeziębiona.
A mimo, że ortopeda kazał nam pieluchować Agatę to pozwolił na boku ją kłaść. Zobaczymy, kontrola 13 maja to się okaże.
Odnośnie pępka to dopiero niedawno nam odpadł, ale myślę, że trzymałby się do dzisiaj gdyby lekarka nam nie obcieła nadmiar suchego kikuta i zostawiła tylko ten trzymający się kawałek. Nam kazali psikać Octeniseptem i wietrzyć a też nam się maział i podchodził ropą, ale dziś juz jest dobrze;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Betina tak mi sie wydaje ze glowka moze sie splaszczyc, roksaa to ze tak zalecaja nie oznacza ze ja sie do tego stosuje;-)
Daffodil faceci ogolnie sa przewrazliwieni, uwierz nie tylko twoj:tak:

Do góry