reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

Aleksp ja nie masuje bo nie ma takiej potrzeby, a bialego jezyka mozesz sie pozbyc dajac na chwile possac smoczek badz podac lzyeczke wody

Nimitii ostatnio pisalam wlasnie o patuleniu na ciasno :) Moj raz byl tak zawiniety przez polozna:tak:

Kochana nie przejmuj sie skoro polozna mowi ze jest ok to tak jest.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja mam jeden wielki problem. Mały tak sie do mnie przywiazal, ze zupełnie nie chce spać bez mojej obecności. A juz nie wspomnę o jego lozeczku!

mikowata ale ci współczuje! Alex też miewa te momenty, ale my g kładziemy do siebie do łóżka dla tego że on sie dusi w nocy i ja nie śpie spokojnie jeśli go nie ma obok mnie

dziewczyny moja córeczka od jakis 2 dni dostała takich krostek na buzi, najpierw na polikach teraz widze ze kolo noska ma nowa i oka i jedne gina inne przybywają, nie wiem co to ale cos trzeba z tym zrobic, moze ktoras z was juz to przerabiala??

Kania tez myślałam ze to potówki ale zeby aż tyle??? :szok: Jadłam ostatnio ogórka świeżego ( ale wyczytałam ze mozna) i myśle czy to nie po nim, dziś przychodzi pediatra to sie zapytam a w razie co sie tez spytam jak sobie z tymi krostkami radzić.
Mała ma tez sucha skórkę na buzi , co wy uzywacie do buzi za kremiki? Uzywałam oliwke ale na buzi wlasnie po niej miala tez te krostki a na cialku np nie ma wiec buzi nie smaruje oliwka w zasadzie niczym.

u nas też potówek sporo, trzeba uważać na przegrzewanie na spacerze i w domu na noszenie na rękach ... wtedy najłatwiej o grzanie się i stąd potówki.

madziaa21 moja ma ich pełno, a oliwka niewskazana na potówki, kąpie ją w nadmanganianie potasu ale nie widzę poprawy :-(

U nas ten sam problem, pełno malutkich krostków na twarzy..;/ hmmm mówicie potówki?
Ja też madziu posmarowałam oliwką buźkę bo połozna kazała ciałko smarować bo Oluś ma suchą skórę. Teraz nie będę smarować to zobaczymy. Wczoraj i przedwczoraj juz nie smarowałam,ale narazie jeszcze są. Już się zastanawiałam czy czasem czegoś nie zjadłam,ale nic mi do głowy nie przychodzi...

reklama
U nas na takie białe krostki - położna mówi że to zmiany hormonalne jeszcze po moich hormonach pomaga cieniutkie posmarowanie sudocremem i na drugi dzień nie ma. Z tyłu na główne ma potówki od noszenia ale ich sudocremem nie będę traktować bo włoski są...

Do góry