reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

reklama
jesli dziecko robi bez problemu kupy to nie nalezy nic robic, a rzadkie i zolte maja byc. ja mam ksiazke z rysunkami kupek :-D i wlasnie od 5. do 35. dnia takie sa prawidlowe.

u moich dziewczynek w obu przypadkach kikut odpadl po 5 dniach, nie stosowalam nic, samo odlecialo. tu nie kaza cokolwiek robic, kiedys sie nie robilo i kazdy ma pepek :tak:

temat kataru rozpoczał ten watek, wiec basiatoja wszystko jets na poczatku watku. Przy pierwszym katarku bałam sie wlozyc fride do nosa muslac ze jest za duza, teraz ciagne ile wlezie zeby przeszlo. Korfnelia juz 2 raz zlapala katar i teraz trwa juz tydzien:( i sciagamy, SOL FIZJOLOGICZNA, 1 MIN ODCZEKUJE I SCIAGAM , JESLI NIC NIE SCHODZI, ZAKRAPIAM ZNOW SOLA I CIAGNE, Jest placz ale chyba lepiej sciagac i slyszec placz niz siedziec z dzieckiem w szpitalu.

NIe wybudzam juz, owszem sluchalam na poczatklu polozenej, ale bez przesadzy, mala rosnie jak na drozdzach i czasem je co godzine a czasem co 5 h, wiec chyba sama wie co dla neij dobrze:):)

Pepek odpadl po tygodniu, polozna twierdzila ze ,,brzydki" ale w szpitalu nikt mi nie mowil ze mam go czyscic. Faktycznie trzymal sie i sie slimaczyl. Octenisept nie pomagal, kupilam spirytus, zadzialal w 2 dni, pępuszek zaczal sie wysuszac i odpadl. Ale czyscilam go, pierwszy raz byl ciezki bo myslalam ze cos uszkodze, ale potem juz jezdzilam patyczkiem do uszu ze spirytusem rowno wewnatrz kikuta..i obylo sie bez chirurga- polecam zatem , nie bac sie.

PSco do tego kataru to moze Kornela ma jakas alergie .hmmm chyba wybiore sie do pediatry jak do jutra nie przejdzie

Truskaffka - gripe water, w Polsce trudno dostępna, mnie przysłali znajomi z UK, stosowałam przy pierwszej córce, to nie tylko na kolki. Prócz tego daje probiotyk Gabrysi - biogaję, z polecenia położnej.
Gabi też ma katar, nie leje się jej z nosa ale cały czas ma przytkany nosek, więc zapuszczam wodę morską i czyszczę fridą.

cześć wam :)
Powiem wam że Alex potrafił płakać cały dzień. Nie wiedzieliśmy z mężem co mu jest. Czy ma kolki, czy coś go boli. Odstawiał takie koncerty i nie spał. Zobaczyliśmy ten filmik :

Szkoła Rodzenia - Szczęśliwe Niemowle - YouTube

i od tego czasu życie nasze sie zmieniło :D Alex nareszcie śpi gdy jest owinięty w ten sposób :)) najwyraźniej nie czół się bezpieczny, a tak jest mu dobrze i dy grymasi stosujemy technikę du du i Alex nie płacze :)
może to pomoże którejś z was :)

Nasza myszka spi po masazach, ktore na podstawie filmiku instruktazowego poleconego przez położna wykonujemy.
Mała jest wniebowzieta i spokojna, usmiecha sie, macha łapkami, gada po swojemu:)
Czy Wy tez masujecie swoje malenstwa?

I drugie pytanie? Biały jezyczek- czy to normalne zeby dzioecko mialo non stop bialy jezyk? Ja rozumiem ze po karmieniu ale czy caly czas?

aleksp jesli normalnie je i nic jej przy tym nie boli to normalne. moja tez czesto ma bialy jezyk. plesniawka jest bolesna, wiec to po prostu mleko

reklama
Doświadczone mamy powiedzcie mi proszę czy takie rzeczy mogą być normalne ... dziś mała zrobiła mega kupke (kolor normalny) ale ilość spora :) przewinęłam, przemyłam dokładnie i po sprawie ale przy kolejnej zmianie pieluszki zobaczyłam na niej jakby resztkę jeszcze tej kupki z wcześniejszego przewijania plus takie malutkie żyłki krwi ? :( strasznie się przestraszyłam, zadzwoniłam do położnej ona powiedziała że to raczej ok i żeby czekać na kolejną kupkę i jeśli sprawa się powtórzy to żeby dać znać ... na razie nadal czekamy na kolejną pełną pieluszkę a ja strasznie się martwię :(
karmię ją głównie butelką ale też dostała dziś dwa razy pierś, wczoraj zjadłam kilka czekoladek ... już sama nie wiem czy to może przez to ? Wykończę się nerwowo, boję się już ją karmić piersią :(((

Do góry