reklama
olcia23
list mama '05
Dziewczyny nasz Benji w listopadzie konczyl dwa lata i akurat tak sie zlozylo ze przegryzl smoka,jedna nocke sie z nim meczyl(mialam drugiego ale sie powstrzymalam),potem sam mi powiedzial ze smok jest "bleble",a ja wytlumaczylam ze sie zepsol i ze nie ma innego.
Na druga noc moje dziecko mowi do mnie:"Mama Moka-pomyslal chwile-a nie mok bleble" i tyle tak sie z nim pozegnalismy
Dlatego mysle ze to obcinanie jest bardzo dobre.
Ale mamy tez problem z piciem mleka z butelki:-(
Na druga noc moje dziecko mowi do mnie:"Mama Moka-pomyslal chwile-a nie mok bleble" i tyle tak sie z nim pozegnalismy
Dlatego mysle ze to obcinanie jest bardzo dobre.
Ale mamy tez problem z piciem mleka z butelki:-(
K
Kinga85
Gość
Mój Filip jak tylko skończył roczek to już przestał ssać smoka całkiem niedawno i do tej pory jestem zadowolona z mojego syna bo nawet sie nie upomina o dydusia. Woli swoją przytulankę
pozdrawiam
pozdrawiam
agnieszka272
Aktywna w BB
Ja sprawę smoczka załatwiłam tak: przez kilka dni tak organizowałam czas mojemu synkowi , że w ciągu dnia całkowicie zapominał o smoczku, a wieczorem był już tak zmęczony, że zasypiał na siedząco. Widziałam że zasypia to nawet nie wspominałam o smoczku i tak było przez kilka dni. Monia wrazie czego nie wyrzucałam, tylko schowałam w szafce. Po ok. 2 tygodniach gdy pokazałam go Dawidkowi okazało się że wcale go nie chce a co ciekawsze chyba go nie pamiętał. Nie był to jakiś plan, tylko przez przypadek tak wyszło, ale bardzo się z tego cieszę
oczekujaca
Zaciekawiona BB
Cieszę się,że u Was też są postepy w pożegnaniu za smoczkiemJa też znalazłam sposób na ssanie tego nieszczęsnego kciuka. Zakupiłam taką wkładkę (ona też jest używana do korekcji zgryzu). No i na szczęście problem mamy z głowy!
Mozi
MAMUŚKA BB
A moja Ola od srody w nocy choruje.Wtedy zwymioowala i juz nie chciala smoczka,nastepnego dnia usnela w duzym pokoju przed telewizorem,co jej sie nigdy nie zdarza.I przed wczoraj tez bez smoczka,bo miala temperatuje usnela wczesniej.Dzis tez na ramionach u mamy.To moze za niedlugo zapomni o smoczku.Szkoda mi tylko mojej pociechy troche,ze przy chorobie probuje jej jeszcze smoczka odstawic.Czy nie jestem za surowa?
reklama
Podziel się: