reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
reklama
Arnikam Witaj! :-) Z tego co się orientuję, poniekąd dzieki temu wątkowi, to dzieci starsze od Twojej Zosi noszą jeszcze pieluchy, więc myślę, że nie powinnaś przejmować, ale oczywiście możesz próbować :-)

arnikam teściową się nie przejmuj ale Zosia może już być gotowa.
Ja niby nie odpieluchowuję ale Maks tak sobie biega bez pieluchy i sika gdzie popadnie. Czasem do nocnika czasem nie. Woła si i leci sikac na podłogę do łazienki - czyli świadomość jest ale nocnik mu się nie podoba. Kupa już była na środku dywanu i kuchni - robi je w biegu bo patrzę na niego odwrócę się na sek i już jest:)) Jak przelożę go na nocnik jak go przyuważę to przerywa więc go już nawet nie przekładam bo nie chcę go sresować. Kupię nakładkę na sedes chyba

zuzla Ty dbasz o poprawność jeżyka? A kim Ty w ogóle jesteś?! Jakąś upartą dziewuchą, która z nudów ubliżą innym i czepia się Bóg wie czego. Skoro tak bardzo boli Cie sposób w jaki się tu wypowiadamy to nie wchodź tu. Nikt płakać za Tobą nie będzie a osobiście jeszcze Ci za to podziękuję. Zajmij się swoimi, jak to określiłaś, bachorami, i odczep się od innych.

arnikam naciski olej, jak to juz kiedys bylo tu pisane, kiedys sie inaczej robilo. Dzieci sie sadzalo co chwile, nie zakladalo pieluchy i mowilo ze odpieluchowane (taa, jasne;). Stad moze przekonanie Twojej tesciowej, ze Zosia juz powinna. Nie powinna, bo to od niej zalezy. ALe moze :p Teraz jest cieplo, wymarzony okres zeby probowac. A wycieranie nie jest takie straszne - jesli kilka dni z rzedu wyciarasz ciagle to znaczy ze Mloda chyba nie dorosla. Tak mi sie wydaje, ze jak dziecko jest na dobrym etapie, to nie siusia co chwile, tylko naprawde jak mu sie chce...A gdzie..to juz roznie bywa :p Wycieranie nie jest takie straszne jak sie wydaje, grunt zeby nie naciskac dzieciucha :)

zuzla tak wielki nacisk kladziesz na poprawnosc wypowiedzi - nie ma w tym nic zlego. Ale moja droga, jak dla mnie Ty reprezentujesz duzo gorsza wade - brak kultury i szacunku dla drugiego czlowieka. Przychodzisz i w imie czegos, co jest tylko Twoim osądem obrazasz kogos innego. Jak dla mnie wazne jest zeby poprawnie mowic, nie przecze. Ale Ty jestes typem duzo gorszego "chama" - wybacz. Ludzie, ktorzy bez sensu obrazaja innych sa tym najgorszym typem. Osobiscie mysle, ze masz jakis kompleks skoro nie potrafisz pogadac na zaden inny temat tutaj tylko obrazac. Czujesz sie lepiej? To moge dla Ciebie specjalnie zrobic jakis blad zebys mogla sie wyzyc :p Albo moze jestes po prostu zle wychowana? Prawidlowa gramatyka i skladnia to chyba jednak za malo zeby mowic o sobie "kulturalna".

Odczep sie moja droga od maks_olo, ona nigdy nie wyrazila sie o nikim tak bez kultury jak Ty - moze Twoje slownictwo jest wyszukane, ale kultura osobista - z rynsztoka. A jak dla mnie to duuuuuzo gorsze :) Az przykro sie robi, ze tacy ludzie sie udzielaja...

Czy my nie mamy moderatora?? Moze ktos by tu jednak zainterweniowal, bo przychodzi taka madrala i przeszkadza innym w rozmowie...Niczym nasze dwulatki :p chociaz one sa jednak chyba juz teraz lepiej wychowane :/

Uff, wyrzucilam negatywne emocje.

A my dzisiaj tadaaaaaam!!! Pierwsza noc z sucha pielucha :):) Na drzemkach sie zdazalo, ale w nocy jeszcze nie. Chyba czas kupic folie na materac.

reklama
Charlene Ty nawet zbesztać potrafisz kulturalnie :-) Podziwiam. I te Twoje opanowanie! Mnie telepie ze złości jak widzę, ze zuzla znowu się udzieliła. Gratuluję pierwszej nocy z suchą pieluszką :-)

Tygrynka właśnie zastanawiam się nad tym, bo jak go posadziłam na toaletę to dużo chętniej na niej siedział tylko bał się. Teraz śpi więc założyłam mu pieluchę. Coś czuję, że to odpieluchowanie w naszym wydaniu będzie ciężkie.

Po raz kolejny zgodzę się z Charlene, Arnikam naprawdę nie ma sensu się tym przejmować i najzdrowiej będzie to olać, choć to na pewno bardzo trudne.

Do góry