reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak odłuczyć nocnego karmienia 7 miesięczne dziecko

Cukszyk..mama

Fanka BB :)
Witam jak oduczyć 7 miesięczne dziecko nocnego karmienia, mała budzi się co 3-4 h w nocy, jest to bardzo uciążliwe ponieważ potrafi się wybudzić i później ciężko jest jej zasnąć .

reklama
Rozwiązanie
To raczej ty nie wiesz za dużo w tym temacie jak w każdym, a uwazasz, że jesteś najmądrzejsza.

Wiesz dlaczego na opakowaniu mleka modyfikowanego jest napisana liczba posiłków jaką dziecko powinno przyjąć w ciągu doby i jak należy je porcjować? Otóż dlatego, aby nie przeciążyć jego nerek. A wiesz, dlaczego liczba posiłków zmniejsza się wraz z wiekiem? Dlatego, że dziecko już ich nie potrzebuje, bo jego przewód pokarmowy coraz bardziej się rozwija. Oznacza to, że dwuletnie dziecko przyjmując posiłki w nocy, ma dostarczanych zbyt dużo składników odżywczych, co prowadzić może do chorób nerek i chorób przewodu pokarmowego, który nie ma kiedy się zregenerować, nie ma kiedy odpocząć, a metabolizm dziecka nie ma jak prawidłowo...
no ale co to ma wspolnego z odstawianiem od butelki?
To co opisujesz to zapewne inny peoblem jesli dziecko ciagle placze. Chyba sie nie zrozumialysmy
A no to ma wspólnego ze napisałaś że Twoje dziecko popłakało 2 h i na tym się skończyło, i że jeżeli postąpi się w taki sposób to nastepnego dnia 20 min i po sprawie. A ja napisałam że u nas płacz nie trwa 2 godz, tylko trwa długo, tak długo że nazwałam to płaczem bez końca, to się dziwiłas co to znaczy.

reklama
A no to ma wspólnego ze napisałaś że Twoje dziecko popłakało 2 h i na tym się skończyło, i że jeżeli postąpi się w taki sposób to nastepnego dnia 20 min i po sprawie. A ja napisałam że u nas płacz nie trwa 2 godz, tylko trwa długo, tak długo że nazwałam to płaczem bez końca, to się dziwiłas co to znaczy.
piszesz ze Twoje dziecko chodzi spac z placzem, budzi sie w nocy z placzem i rano tez. To nie ma nic wpolneho z odstawianiem karmienia nocnego. Znajdz przycyzne placzu, bo cos na rzeczy jest na pewno.
Ja napisalam o zdrowym dziecku, a nawet dwoch, ktoremj odstawilam nocne karmienie. Ty piszesz o czyms zupelnie innym i nie wiem skad pomysl ze ja mam podac Ci sposob na jego rozwiazanie.

piszesz ze Twoje dziecko chodzi spac z placzem, budzi sie w nocy z placzem i rano tez. To nie ma nic wpolneho z odstawianiem karmienia nocnego. Znajdz przycyzne placzu, bo cos na rzeczy jest na pewno.
Ja napisalam o zdrowym dziecku, a nawet dwoch, ktoremj odstawilam nocne karmienie. Ty piszesz o czyms zupelnie innym i nie wiem skad pomysl ze ja mam podac Ci sposob na jego rozwiazanie.
Akurat odpowiedzi na to nie oczekuję. Mówiłam o karmieniu

Do góry