reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak nie zwariować ze stresu przed kolejną CP?

Poszukam, tylko oczywiście muszę jeszcze nasiać odpowiednią ilość paniki 👀 teraz tylko pytanie jak odróżnić jakieś "złe krwawienie" od okresu?
Wg mojego lab, 7.8 to nawet nie ciąża, bo zaczyna się dopiero od 9.5..

reklama
Poszukam, tylko oczywiście muszę jeszcze nasiać odpowiednią ilość paniki 👀 teraz tylko pytanie jak odróżnić jakieś "złe krwawienie" od okresu?
Wg mojego lab, 7.8 to nawet nie ciąża, bo zaczyna się dopiero od 9.5..
Tego Ci nie powiem, bo u mnie intuicja wyła i wiedziałam, że coś jest nie tak. Nie jest łatwo ale spróbuj nie panikować. Jeśli nawet to nie ciąża wg labu to tym bardziej się wstrzymaj. Dopóki beta trochę nie urośnie to nawet pęcherzyk nie będzie widoczny. Zróbmy razem czarnowidztwo - jeśli coś jest nie tak i jest to nie tam gdzie trzeba to i tak dopóki beta nie urośnie to nikt tego nie zobaczy. Jeśli urośnie to nie wywali az tak by nie zdążyć do szpitala w święta / po nich. Wiem, że już to wiele razy słyszałaś ale nie pozostaje nic innego jak czekać i spróbować się nie nakręcać

Jeszcze do głowy mi przyszło kupić mniej czuły test i robić co rano - bo jak wykrywa od wyższej bety to wykryje dopiero jak urośnie 🤔

Tego Ci nie powiem, bo u mnie intuicja wyła i wiedziałam, że coś jest nie tak. Nie jest łatwo ale spróbuj nie panikować. Jeśli nawet to nie ciąża wg labu to tym bardziej się wstrzymaj. Dopóki beta trochę nie urośnie to nawet pęcherzyk nie będzie widoczny. Zróbmy razem czarnowidztwo - jeśli coś jest nie tak i jest to nie tam gdzie trzeba to i tak dopóki beta nie urośnie to nikt tego nie zobaczy. Jeśli urośnie to nie wywali az tak by nie zdążyć do szpitala w święta / po nich. Wiem, że już to wiele razy słyszałaś ale nie pozostaje nic innego jak czekać i spróbować się nie nakręcać
Uwielbiam czarnowidztwo i chyba mnie trochę podniosłaś na duchu. Też sobie powtarzam, że przecież zdąże pojechać..

Też jestem po cp także bardzo dobrze cię rozumiem. Po 6 miesiącach przerwy po mtx powróciliśmy do starań...od tego czasu mam regularne "pierdolce" i sikam na testy nawet jak dostaje okres.

W pełni się zgadzam z dziewczynami. Będzie ok!!! ☺️

Oto parę słów otuchy od naczelnego świra i panikarza😅:
- masz świadomość i doświadczenie. Wiesz już że trzeba trzymać rękę na pulsie więc z pewnością nie dojdzie do tego że nawet jak coś tam się dzieje to odkryjesz to na ostatnią chwilę
-beta jest na razie niziutka, nie wywali ci tak jak mówią dziewczyny nagle/ z petardy
-bóle: po cp to ja już takie mam czasami wrażenia że głowa boli. Skurcze, kłucia uciski itp...Im bardziej się martwimy i wsłuchujemy tym łatwiej sobie wmówić objawy. Popatrz na dziewczyny na forum które dzień po przytulankach mają objawy ciążowe. No tak czy nie? 😁
-moze okaże się że to biochem więc nie groźnie

Ale na pewno będzie to zdrowa ciąża bo to piękny prezent świąteczny dla Ciebie 😘😘😘
Przytulam do serca i mocno trzymam kciuki!

reklama
Też jestem po cp także bardzo dobrze cię rozumiem. Po 6 miesiącach przerwy po mtx powróciliśmy do starań...od tego czasu mam regularne "pierdolce" i sikam na testy nawet jak dostaje okres.

W pełni się zgadzam z dziewczynami. Będzie ok!!! ☺️

Oto parę słów otuchy od naczelnego świra i panikarza😅:
- masz świadomość i doświadczenie. Wiesz już że trzeba trzymać rękę na pulsie więc z pewnością nie dojdzie do tego że nawet jak coś tam się dzieje to odkryjesz to na ostatnią chwilę
-beta jest na razie niziutka, nie wywali ci tak jak mówią dziewczyny nagle/ z petardy
-bóle: po cp to ja już takie mam czasami wrażenia że głowa boli. Skurcze, kłucia uciski itp...Im bardziej się martwimy i wsłuchujemy tym łatwiej sobie wmówić objawy. Popatrz na dziewczyny na forum które dzień po przytulankach mają objawy ciążowe. No tak czy nie? 😁
-moze okaże się że to biochem więc nie groźnie

Ale na pewno będzie to zdrowa ciąża bo to piękny prezent świąteczny dla Ciebie 😘😘😘
Przytulam do serca i mocno trzymam kciuki!
No chyba jednak nie :< właśnie poszłam sisi i niestety cały papierek we krwi, więc nie wiem, oby to tylko rozkręcający się okres. Ale te pobolewanie z prawej strony mnie dobija, chociaż tam nie ma co boleć przy becie 8 🤦🤦

Do góry