reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak nauczyć dziecko zasypiać bez bujania

Więc sprobuj położyć go trochę pozniej. Może ma właśnie skok rozwojowy, albo zęby. A jak drzemki w dzień ?
[/QUOTE
Jeśli wcześniej było wszystko dobrze. To może to chwilowe. Jeśli chcesz zrezygnować z wózka, to go wynieś z domu. Tak będzie najłatwiej.
Nie usypiam synka w wózku. Kołysze go w leżaczku jak już śpi, przenoszę synka do łóżeczka

reklama
Ok przepraszam, przeczytałam o wózku u zalozycielki postu i mi tak zostało w głowie i tak też Ci odpisywałam o tym odkładaniu :/ no, ale nic, może się właśnie tej Pani przyda. Ty masz z leżakiem problem, myślę że warto zacząć od tego, żeby go tam nie wkładać kiedy jest senny, wtedy kładź sie koło niego i zobacz jak reaguje. (Czy płacze itp, moja się turlała w każdą możliwa stronę aż zasnęła, światełka z adaptera na sufit moga też być jakimś rozwiazaniem) jeśli będzie płacz to możesz usiąść trzymając go na rękach i bujac ,wtedy nie będą Cię tak bolały plecy. Najgorsze dla mnie było bujanie plus chodzenie... Tym bardziej jak już dziecko trochę waży..

Ok przepraszam, przeczytałam o wózku u zalozycielki postu i mi tak zostało w głowie i tak też Ci odpisywałam o tym odkładaniu :/ no, ale nic, może się właśnie tej Pani przyda. Ty masz z leżakiem problem, myślę że warto zacząć od tego, żeby go tam nie wkładać kiedy jest senny, wtedy kładź sie koło niego i zobacz jak reaguje. (Czy płacze itp, moja się turlała w każdą możliwa stronę aż zasnęła, światełka z adaptera na sufit moga też być jakimś rozwiazaniem) jeśli będzie płacz to możesz usiąść trzymając go na rękach i bujac ,wtedy nie będą Cię tak bolały plecy. Najgorsze dla mnie było bujanie plus chodzenie... Tym bardziej jak już dziecko trochę waży..

Oj tak. Nasz synek waży 9800, i często płacze jak jestem w kuchni lub w łazience a on się przebudzi

Witam mój 6msc syn nauczył się spać w wózku jak go nauczyć w łóżeczku widzę ze już jest za duży i się meczy ? :) jakieś sposoby
Moja też zasypia w wozku a ma prawie rok .Uczenie spania w lozeczku- chyba jeszcze nie ta pora, corka kojarzy lozeczko z zabawa wiec wydaje mi sie ze dam sobie spokoj. Wiem co kazdy o tym mysli, ze to nieodpowiednia metoda, ale na sile niczego dziecka nie naucze to samo musi przyjść i dziecko musi byc na to gotowe.

Do góry