Marzena_29
Zaangażowana w BB
A jak śpi w nocy? Przesypia całom noc czy wstaje??Tak. Oczywiście jak zęby, przeziębienie czy złu humor to wiadomo że trwa to dłużej. Ale nadal obok mnie i śpi u siebie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jak śpi w nocy? Przesypia całom noc czy wstaje??Tak. Oczywiście jak zęby, przeziębienie czy złu humor to wiadomo że trwa to dłużej. Ale nadal obok mnie i śpi u siebie
Na noc jest tak samo czyli bujanie, i zasypia nam między 20 a 22:50.Zawsze mieliśmy stały rytm dnia. Spanie wieczorne o 20. Kiedy chciała wcześniej, przeciagalismy. Wstaje o 7/8. Kiedy kryzys to 6.
Kiedy nocna pobudka to usypiała obok nas i też odkładałam.
Lepiej, żeby dziecko spało w łóżeczku, tam jest dobry materac, nie tak jak w wózku.
A jak radzicie sobie na noc, że śpi w łóżeczku ? Może warto to zastosować w dzień.
To jest tak cyklicznie. Od 5 miesiąca przesypiala noc do 6. Karmiłam na spaniu o 23. Później pewnie skoki rozwojowe to się budziła w nocy, ale wystarczyło na ręce pobujać sekundę, albo smoczek poprawić i spala dalej. Od 8 miesiąca zaczęło się wstawanie w łóżeczku więc też bardzo ćwiczyła, ale podobnie jak wyżej pisałam. Następnie kiedy nauczyliśmy zasypiać na łóżku, już nie nosiliśmy na rękach. W nocy do nas i po 15 minutach wracała do siebie. Nigdy nie było tak, żebyśmy musieli bawić się z nią w nocy. To były bardzo krótkie pobudki.A jak śpi w nocy? Przesypia całom noc czy wstaje??
Czyli kładziesz spać o różnych godzinach ? I w wózku później przenosisz czy na rękach ?Na noc jest tak samo czyli bujanie, i zasypia nam między 20 a 22:50.
Kładę synka o jednej godzinie o 19/19.30, synek prześpi się do 21. I już jest ciężko jego położyć spaćCzyli kładziesz spać o różnych godzinach ? I w wózku później przenosisz czy na rękach ?
Więc sprobuj położyć go trochę pozniej. Może ma właśnie skok rozwojowy, albo zęby. A jak drzemki w dzień ?Kładę synka o jednej godzinie o 19/19.30, synek prześpi się do 21. I już jest ciężko jego położyć spać
Nam wstawał o 7.30. Pierwsza drzemke miał o 10_spal do 11.30, druga drzemke miał o 15. Po drzemce miał deserek o godz 18_kompiel. Kolacja o 19. I spaćU nas wszystko się rozjeżdżalo po tym jak byliśmy gdzieś kilka dni. Starałam się, że jak budziła się w nocy i później rano chciała spać do 9/10 to budziłam o 8. Później drzemka o 11 była bezproblemowa i wracało to wszystko w swój rytm. Tak samo nigdy na drugiej drzemce nie spala dłużej niż do 17. Wiedziałam, że wtedy noc bylaby masakra, a następny dzień wiadomo że też godziny rozwalone.
Nie zawsze się tak da, ale zazwyczaj działało.
Jeśli wcześniej było wszystko dobrze. To może to chwilowe. Jeśli chcesz zrezygnować z wózka, to go wynieś z domu. Tak będzie najłatwiej.W dzień zasypia o 12 pierwsza Drzemka, druga ma o 15.30
Nam wstawał o 7.30. Pierwsza drzemke miał o 10_spal do 11.30, druga drzemke miał o 15. Po drzemce miał deserek o godz 18_kompiel. Kolacja o 19. I spać