reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak myc rane po porodzie naturalnym ? POMOCY

reklama
Hej,

Rana aby szybciej sie goila , nalezy po kazdej wizycie w toalecie przeplukac krocze letnia woda, i duzo wietrzyc. Nie zaleca sie stosowania mydla, zeli pod prysznic itd.

Tantum Rosa lub woda po każdym skorzystaniu z toalety, tak jak dziewczyny radzą. Plus delikatne osuszanie ręcznikami jednorazowymi (kuchenne).
Bez nacięcia też warto się podmywać.

Po każdej wizycie w toalecie podmycie wodą, tantum rosa (polecam kupić spryskiwacz taki jak do kwiatów, rozrobić w nim i spryskać się na toalecie), później delikatne wytarcie ręcznikiem jednorazowym (bardziej dotykanie niż tarcie). Mi położna poleciła suszarkę do włosów i delikatny strumień powietrza na krocze, zwlaszcza w pierwszych dniach jak każdy dotyk bolał. I dużo dużo wietrzenia, rana przez to goi się lepiej
Do kąpieli używałam szare mydło na całe ciało

Po wizycie w wc najlepiej podmyc lekko sama wodą a raz dziennie użyć np octaniseptu albo bardzo delikatnego płynu typu biały jeleń. Ja się podmywałam roztworem z nadmanganianu potasu, polecam. No i dużo wietrzyć

reklama
Ja tez polecam tantum rosa (mialam przygotowany juz do szpitala wraz z niewielkim spryskiwaczem w postaci butelki po odzywce do wlosow- nie zajal mi duzo m-ca).najpierw prysznic, polewanie delikatnym strumieniem, a potem tantum rosa i osuszyc recznikiem papierowym bardzo delikatnie.

Do góry