reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża i praca na magazynie . Pomocy !

Witam serdecznie. Bardzo proszę o pomoc, albo jakąś radę ! Bardzo boję się że mogę stracić fasolkę, a bardzo tego bym nie chciała.
Więc moja sytuacja wygląda następująco, pracuję na magazynie w Niemczech już około 2 lat.
Dokładnie zajmuję się pakowaniem kwiatu zgodnie z zamówieniem do sklepów sieciowych.
Chciałabym się dowiedzieć czy moja obecna praca nie zagraża dziecku.
Pracuję po 8 czasami 10 godzin(praca 4 dni w tygodniu + niedziela ), jest to praca stojąca w ciągłym ruchy, kartony ważą od 5kg do 15kg.
Jest to więc spore obciążenie dla kręgosłupa. Z tego co już wyczytałam, a nie wiem ile jest w tym prawdy takie obciążenie może spowodować utratę dziecka.
Bardzo proszę o radę czy należy mi się zwolnienie lekarskie czy normalnie mogę pracować do któregoś miesiąca ciąży. Obecnie jestem w 8 tygodniu ciąży.
Moja kolezanka nie powiedziala nikomu o ciazy i pracowala w sklepie z garniturami caly czas a tam przy doatawach tez ciezkie kartony i niestety nie udalo aie donosic.

Dbaj o siebie i maluszka prosze !

reklama
Do góry