reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
reklama
dostałam az dwie moge przesłac dalej......hihihhii.mrtody nie sprawdzałam bo jest mały problem nie mam czasu jej przeczytac. hihihiiiii

Mój 6,5miesięczny syn często budzi się w nocy i nie wiem jaka jest tego przyczyna. Wieczorem daję mu mleko z 3 łyżkami kaszki i wypije 210ml lub czasem mniej. Budzi się koło 1 w nocy a potem co godzine lub dwie. Daje mu wtedy do popicia herbatki lub cyca. Jaka może być przyczyna tak częstego budzenia sie w nocy? Czy któraś mama też miała takie problemy?? Proszę o radę. Dodam, że synek przez dzień śpi 3 razy po około pół godziny lub troszkę dłużej.

Witaj!
Według mnie to jest prawdopodobnie potrzeba bliskości. Nie wiem jak usypia Twój synek wieczorem, ale skoro w nocy dostaje pierś to może budzi się wlaśnie po to żeby sie do Ciebie przytulić. Mój Olek jest co prawda młodszy, ale odkąd uczę Go samodzielnie zasypiać zauważyłam, ze mniej się budzi w nocu mimo, ze karmię go piersią. A jak już się obudzi, to potrafi się sam uśpić, albo przy mojej niewielkiej pomocy. Nawet nie wyjmuję Go z łóżeczka tylko głaszczę po główce. Inna opcja to to, żę może ma za dużo wrażeń w ciągu dnia. Obserwuj synka, co robi, ile nowych rzeczy poznaje, ilu nowych ludzi widzi - może nie potrafi tego odreagować? Spróbuj znaleć jakąś medtodę wyciszenia Go przed snem. Ja po kąpieli i ostatnim karmieniu zaciągam żaluzje w pokoju mąż już do nas nie wchodzi a Olek leży w łóżku i fika. jak zaczyna marudzić, biorę Go na ręce i tulę a jak zaczyna ziewać przenoszę do łóżeczka, lewą rękę kładę na klatce piersiowej a prawą głaszczę. Olo spokojnie usypia. Zostaję z nim trochę w pokoju, zeby ajk się przebudzi mnie widział a jak uśnie twardo to "mam wolne". Spróbuj! Trochę mało napisałaś o tym jak sypia Twój synk, jaki ma dzień a przecież to, ze się najada to nie wszystko.
Polecam to forum: FORUM STRONY TRACY HOGG. Jest po angielsku to jedyna wada.
Pozdrawiam i życzę powodzenia!

reklama
Dziękuję ze odpowiedź.
Dopiero od około 2 tygodni wieczorem przed snem daje synkowi butelke z mlekiem modyfikowanym i kaszką, przedtem cały czas karmiłam go piersią i tak przeważnie zasypiał z cycem w buzi, teraz zasypia albo zaraz jak wypije mleczko albo jak go troche pokołysze. Mamy jeden pokój i dziecko śpi koło nas w łóżeczku. Dzisiaj np. jak obudził się w nocy dałam mu herbatke, potem wcisłam smoczka do buzi to ciągle płakał, ale jak go już wzięłam do naszego łóżka to zasnął prawie momentalnie. Więc może faktycznie potrzebuje mojej bliskości? Dzisiaj spróbuje już go nie wyciągać z łóżeczka tylko go będę głaskać albo ewentualnie go troche pokołyszę, ciekawe co będzie.

Do góry