reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
reklama
moja też ostatnio częściej sie budzi niby nie płacze ale muszę do niej wstać nakarmić jeszcze tydzień temu budziła sie dopiero o 4 ale w dzień prawie wcale nie spała a teraz śpi może to przez tą pogodę

mój też nie płacze - tylko budzi sie i macha łapkami i wtedy daję mu cyca - jak bym nie dała to by się rozbudził do końca i zaczął płakać.

U nas jest to samo :( budzenie co rusz mam wrazenie ze nawet co godzinke.Tylko jak sie moja mala przez sen przekreca to odrazu sie przebudza i placz i musze dac cyca i wtedy odrazu usypia ;D Probowalam dac cos do picia zamiast cyca ale to nic nie pomagalo bo nie chciala a ja chce zakonczyc karmienie piersia a co bedzie z noca? Smoczka nie ssie wogole ::)

u nas narazie za wcześnie na koniec karmienia ale już pare razy próbowałam wcisnąć smoka dla uśpienia w nocy ale wypluwa

mój wogóle nie toleruje smoczka - jak mu daję to się krzywi i okropnie płacze
ja się zastanawiam jak ja będę funkcjonować jak wrócę do pracy w październiku - mam nadzieję, ze do tego czasu zacznie bardziej normalnie spać ( chociaż widać po wieku córci iwonki może to nie być takie fajne) :(

Dziewczyny, u nas też tak było. A w dodatku zasypinie wieczorem trwało nawet 1,5 godziny! Nie miałam dla siebie wieczorów. Moja konsekwencja i pomoc Męża pomogły. Olo nie chciał zasypiać a jak się nauczył to już nie ma problemu i w nocy. Czasem jest nawet tak, że Olek się budzi ja idę do WC myśląc, że bedę go brać do swojego łóżka, wracam a on śpi. ;D Szok!
Trzeba nauczyć je dziecko jak zasypiać samemu, lub bez brania na ręce. Olo też nie zasypia ze smoczkiem. Szczerze powiem, zę bardzo sie cieszę, ze ak wyszło, bo bałam się że jak skończe karmić to będzie problem z usypianiem. Może moje sposoby nie zadziałają, wykombinujcie swoje, ważne żeby były skuteczne.
Powodzenia!

ja tez mialam problem z hubciem, bardzo sie przyzwyczail do spania z nami i potem nie bylo przepros!!!!! nawet jak go polozylam spiacego do luzeczka to i tak sie budzil i musialam brac do nas! ale na szczescie od niedawna z przymusu musial spac w lozeczku jakos tak sam sie pzrestawil ale ciezko juz bylo! irlandia ma racje!!!! warto posluchac tych rad!

reklama
A jeszcze mi się przypomniałao, że jak dzidzia jest tylko na piersi to są momenty, zę wymaga częstrzego przystawiania bo ma skok wzrostu. To sie zdarza co 4-6 tygodni. Wtedy warto często przystawiać do piersi w nocy, bo wtedy wydziela się więcej prolaktyny i laktacja się zwiększa i dostosowuje do potrzeb dziecka. My czasem tak mamy a przechodzi po 4-5 dniach i Olo śpi znów długo. Dziś np. spaliśmy do 3, potem cyc o 3:30 w łóżeczku usnął sam. Przebudził się o 5tej ale uśpilam go w łóżeczku i spaliśmy do 6:30. Wtedy obudził się na karmienie.

Do góry