Witam! U mnie jest bardzo podobnie, Mikołajek (10,5 mies.) odkad zaczął ząbkować (8,5 mies.) przypomniał sobie o cycusiu mamy, to chyba łagodziło ból. Odstawił smoczek, mi pokarm znów wrócił i od tej pory bardzo często budzi się w nocy, do chwili jak w końcu wezmę go do łóżka i śpi ze mną. Ostatnio jest tak, ze zasnie, po pół godz. sie budzi a potem tak co godzinkę, aż dopnie swego i jest z mamą. Przyznam, ze w nocy jest mi wygodniej przytulić się do niego i dać cycunia niz biegać co chwilę i go uspokajać, tym bardziej, że mam jeszcze drugiego synka, który dłuzszego krzyku by nie wytrzymał i sam zacząłby płaka i się wybudzać. Cieżka sprawa. Chciałam zastosować taką metodę by dziecko zasypiało w łózeczku, potem ewentualnie go głaskac jak sie przebudzi lub dac pić, ale to nie skutkuje, ponieważ ten płacz wybudza drugiego synka, i co zrobić? też bym chciała powoli odstawiać maluszka od piersi, ale nie wiem jak to zrobic przy drugim dziecko, czy może męża zdeterminowac do tego by z nim zasypiał i w nocy wkłądał mu smoka lub dawał pic i z nim by spał, no ale maz do pracy rano ma i też musi byc w miare wypoczęty, sama nie wiem. Pozdrawiam
reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
co do snu to moje dziecko praktycznie od urodzenia spala juz o 20:00 bo kapiel o 19;30 a i tak sie budzi mi bardzo czesto a moze to dotyczy mniejszych dzieci niz moje bo kiedys tak,spala ladnie a teraz .... ;D :
Moj Maciek ma 2 miesiące i jest podobnie. Dziwi mnie natomiast,że kiedy chce go uspić w dzień to marudzi, jak go biorę na ręce jest jeszcze gorzej, póżniej go odkladam zawijam mu rączki, biorę znowu na ręce i zasypia, ale dopiero wtedy jak swoje odpłacze....Może ktoś ma jakąś radę?
jaszczurka
Fanka BB :)
punta Dzekuje
pozdrawiam ANka Skakanka
pozdrawiam ANka Skakanka
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Ja z ciekawosci poprosze o ksiazke. Oby nie, ale moize kiedys sie przyda... Adres w podpisie. Dzieki!
Niech któras napisze czy to działa?
pozdrawiam!
Niech któras napisze czy to działa?
pozdrawiam!
reklama
Podziel się: