reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
http://img398.imageshack.us/img398/2121/9110042005choszcznodom0fj.th.jpg
9110042005choszcznodom0fj.th.jpg

reklama
No cóż ja odkładam do łóżeczka i jest płacz, podchodzę biorę na ręce, uspokajam i znów odkładam. Następny ryk, po 2 minutach znów podchodzę, potem po 5, a potem coraz dłużej. Teraz zazwyczaj zaśnie po pierwszym uspokojeniu, czasem daje trochę lepszy koncert, ale już jest na dobrej drodze do samodzielnego zasypania. Przy dwójce dzieci nie jestm w stanie wisieć z nią lub nad nią dopuki nie zaśnie.

no wlaśnie z tym rykiem jest najgorzej bo po takich dwoch odlożeniach nie chce się wogóle uspokoić i ciągle placze placze aż dostanie cycusia albo piciu

Ja stosuję od kilku dni metodę Zaklinaczki czyli odkładanie do łóżeczka i podnoszenie przy histerii. Mały wieczorem ładnie sam zasypia bez podnoszenia (zajmuje mu to ok 30 min.) w dzień gorzej - czasem zasnie bez podnoszenia po 15 min, czasem trzeba go 3-5 razy wziąć na ręce i siedzieć jakieś 45 min. Ale widać że powoli zaczyna opanowywać te metodę. A 6tyg.
Pozdrawiam
Aha- najważniejsze to wyczuć "ten" moment - kidy dziecko już jest mocno śpiące ale jeszcze nie za bardzo zmęczone. Zawsze jak za szybko go położę albo za późno mam więcej roboty. Powodzenia -  ;)
a

Witam.Może warto wypróbować metody opisane wyżej tzn kontrolowanego placzu wówczas będziesz miala dwa w jednym usypianie w lóżeczku oraz nauka zasypiania samemu.Mi jakoś nie wychodzi ale tobie życzę powodzenia wkońcu każde dziecko jest inne.
Punta a co jak moja Olgunia zaczela przysypiać przy jedzonku , następnie podnosze ja aby jej się odbilo przytula się do mnie mróczy sobie po chwili ją odkladam i śpi-tak jest rano i na noc- najgorzejjest w dzień bo nie ma mowy o zasnięciu bez butelki z piciem

Mój Kacper też zasypiał od małego przy jedzeniu. Niestety pewnego dnia się to skończyło, miał wtedy ok. 10 miechów, i zaczęły się problemy z wieczornym zasypianiem. Naprawdę było mi ciężko, chodziłam do pracy tak jak teraz i skończyło się na tym, że wylądował po między mną a mężem w łóżku. Wolałabym tego samego z Olą nie przerabiać... życie pokarze...

reklama
Punta czyli co radzisz zrobić jak już jesteś po tym to proszę o porade- czy nie pozwolić jej przysypiać -ale jak ???????????

Do góry