reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
Czasami od razu jeszcze przy butli, najlepiej na rączkach. A czasami zazwyczaj w srodku nocy to około godziny bo wtedy ma ochotę sobie pogadać a wstrętni rodzice karzą mu iśc spac ;D

reklama
Mi Melka zasypia na rekach musze ja polulac i pospiewac i idzie spac zazwyczaj to trwa od 5-20 minut nie dłuzej. czasami usina przy cycu tez ale zazwyczaaj na rekach prubowałam sie kłasc koło niej i ja po dupci lulac ale wtedy to sie chce bawic mały cwaniak >:D

U nas za to szalenstwa w nocy sie zaczeły spi sama do 22 a potem płacz wycie i gadanie sie włancza ::) i w efekcie w tym tygodniu w nocy spi z nami ja najbardziej na tym cierpie bo mnie wszystko boli cały kregosłup i rece od jednej pozycji :p a jak Melka sie tylko poruszy to ja juz na rowne nogi i mam tego juz dosc. Widze ze nie tylko ja mam takie problemy chyba wszystkie dzieci maja taki okres :( w dzien usina na rekach czasami przy cycu. oczywiscie smoczek obowiazkowo ;D

Miłoszek zasypia tylko przy cycu po około 10 minutach, dwa razy zdażyło się że zasną na siedząco...chyba był bardzo zmęczony.Jak mnie nie ma i zajmuje sie nim babcia to nosi go na rekach ,wtedy usypianie trwa około godziny.

witam. u mnie z zasypianiem niejest tak zle bo najczesciej zasypia w trakcie jedzenie nocnej kaszki, ale a to pozniej po 40 minutach wybudza sie i musze go jeszcze ululac. czasami nie zdaze i wowczas wariuje strasznie przez 2, 3 godz. ma juz prawie 10msc. mam nadzieje ze kiedys zasnie w koncu normalnie

Ja równięż miałam podobne probłemy z wieczornym usypianiem aż powiedziałam sobie dość.Ja nerwowa ona nerwowa :mad:istny cyrk przecież dziecko też umie samo zasnąć tylko trzeba mu pokazać jak.Poczytałam więć trochę JĘZYK NIEMOWLĄT i dział o zasypianiu.Pierwszy dzień nakarmiłam ją jak zwykle i do łóżeczka a ja z pokoju wychodziłam i co kilka minut zaglądałam uspokajałam.po ok 15 min zasnęła sama .Drugi dzień było już lepiej.potem tylko lekko zapłakała jak ją odkładałam do łóżeczka.Poza tym staram się żeby lubiła swoje łóżeczko często w dzień wkładam ją do niego bawie się z nią czytam jej itp.Emilcia też jest zadowolona zrobiła się taka spokojniejsza i jakby mądrzejsza bo pewnie dzieciaczkom też przeszkadza że nie umieją same zasnąć JA TAK MYŚLĘ ;)

reklama
o rany! jakbym o nas czytała!
no to teraz niech mi któraś powie jak długo to jeszcze potrwa? :(
jestem wykończona... w łóżeczku płacze w niebogłosy! buuuu!

Do góry