reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
hi hi z ta mieszanka to my toczymy boje :) pisałam ze wydudnił cala butle i co ... przechwaliłam chłopaka. Wieczorne karmienie zaczynam o 18.20 (zeby o 19stej wykapac) Wojtek na kocu a ja nad nim z butla i toczymy walkę ja sie staram zeby on pił a on miedli w buzi smoczek i do mnie gada jak wypije 70ml to swieto
Ale faktycznie moze przespane nocki zawdzieczamy butelce :) a potem jeszcze pozadnej dawce cycusiowego mleczka.
Najwazniejsze ze sie nie budzi tyle razy w nocy :)

Bartoszek jeszcze jest malutki i potrzebuje mleczka w nocy podobno jest najlepsze.
Jeszcze kilka miesiecy i moze Ty tez bedziesz mogła przespac nocke czego Ci życzę

reklama
czytałam artykuł ze mleko w nocy choc tłuste zawiera mniej składników mineralnych i białka szczególnie w godz od 2 do 6 i dlatego dzieci sie czesto budza. Pyzuncia a moze Twój maluszek jest najedzony i dlatego nie chce mieszanki?

Ja moją małą zawsze usypiałam na łóżku u mnie a potem wędrowała do łóżeczka od jakiegoś czasu usypia ją w łóżeczku zanim zacznie zamykać oczka jestem z nią a potem wychodzę trwa to z 5 minut zanim zaśnie :tak: nie ma płaczu czy marudzenia. Jak wychodziłam odrazu po włożnie do łóżeczka był krzyk i płacz więc wychodze jak jest dopiero senna z pokoju(zaczyna trzeć oczka):tak: Dziś zasneła w dzień w 5 minut co jeszcze nam się nie zdazyło zawsze musiała być lulana w wózku (babcia nauczyła;-)) Przecypia 11-12 godzin ciągiem zdaża sie 1pobudka jak nie wypije całego mleka przed snem:tak:

czytałam artykuł ze mleko w nocy choc tłuste zawiera mniej składników mineralnych i białka szczególnie w godz od 2 do 6 i dlatego dzieci sie czesto budza. Pyzuncia a moze Twój maluszek jest najedzony i dlatego nie chce mieszanki?

oj jest głodny bo potem opróznia dwa cycusie (o ile nie usnie ze zmeczenia)
A wczoraj go pochwaliłam i miałam pobudke o 24.30 nakarmiłam smyka a potem zebrało mu sie na zabawy, pół godziny trwało zanim padł ale za to spał do 7.15..

Mmm a ja słyszałam ze to nocne mleczko jest takie super :tak:

Ajjj musze robic mleczko pozdrowionka :)

Pyzuncia widocznie mleko Mamy najbardziej mu smakuje, pewnie jakby nie miał wyboru to nie byłoby problemu i piłby mieszanke, ale nauczył się że dostanie cysia. Ja próbuje wzbogacic swoja diete w białko i sole minerane, nie wiem czy to cos da ale jak wczoraj przed snem zjadłam jogurt obudził sie w nocy 2 razy na jedzonko, a teraz spi po kapieli na moich rekach a ja klikam tylko lewa,pewnie zaraz sie obudzi bo nie dostał jedzonka :)

jogurcik mniam chyba spróbuje a dzis Wojtek płakał w nocy chyba z 4 razy a potem o 4 obudził sie na jedzonko. Nie wiem czemu płakał ale sie nie rozbudzał tylko wykopywał . Zdziwiłam sie tez ze sie obudził o 4na jedzonko bo wczoraj wypil 80ml i jeszcez moje mleczko :). widocznie nasz hrabia ma takie widzimisie :)

Tomek (4 mies.) jak już pisałam sam zasypia. Jeśli się budzi w nocy to tylko na cyca - żadnych zabaw. Może dlatego, że mało śpi w dzień - zwykle ma 2 drzemki (czasem 3), a w sumie śpi w dzień ok 4 godzin. Wieczorem zasypia ok 21, budzi się ze dwa razy w nocy na cyca i śpi do 8-9 rano. Potem ok. 11 ma pierwszą drzemkę ok godziny, a drugą ok. 14 i śpi zwykle ok 2,5 godz. Budzi się ok 16.30 i do wieczora już nie drzemie. Kąpiel ok 19.30, po kąpieli butla, czytanie książeczek i jest tak padnięty, że sam zasypia.
Dziewczyny, a ile wasze dzieci śpią w dzień?

jogurcik mniam chyba spróbuje a dzis Wojtek płakał w nocy chyba z 4 razy a potem o 4 obudził sie na jedzonko. Nie wiem czemu płakał ale sie nie rozbudzał tylko wykopywał . Zdziwiłam sie tez ze sie obudził o 4na jedzonko bo wczoraj wypil 80ml i jeszcez moje mleczko :). widocznie nasz hrabia ma takie widzimisie :)

;) A tak ja do jugurcika daję płatki corn flakes i wychodzi coś w rodzaju musli ;) A może Wojtusiowi ząbki idą ?

A zapomniałam dodać że: Pyzuncia wydaje mi się że fajna z Ciebie babka, nie wydaje ja to wiem :) !! Pozdrawiam :-)

reklama
Do góry