reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
reklama
CZy ja tez moge prosic? Moja Mala potrafi zrobic w nocy armagedon. Bede wdzieczna za przeslanie na adres:katarzyna.dziubicka@gmail.com

reklama
ja mam ta ksiazke od kilku miesiecy, zaczelam sie stosowac do tych rad jak moja julka miala ok. 4 miesiecy, teraz konczy 8, od dawna zasypia w nocy sama w swoim lozeczku, choc ostatnio (od kilku dni) musi trzymac dłon - najlepiej moja, w nocy budzi sie kilka razy, choc przepypiala juz w wieku 3 ,4 miesiecy ptrawie cale noce. jak sie obudzi musi dostac mleko bo inaczej nie zasnie, czasami ma przerwy (w nocy) w spaniu nawet 1,5 godziny. straram sie raczej stosowac do rad z tej ksiazki, ale wcale to nie wyglada tak jak tam pisza - przynajmniej w naszym przypadku. tez poszukiwalam wszedzie pomocy, pytalam, czytalam bo moje dziecko raczej chyba nie lubi spac - szkoda jej na to czasu :-). Julka jest bardzo bardzo zywym dzieckiem , miala wzmozone napiecie miesniowe teraz juz jej to przeszlo - duzo z nia cwiczylismy i ponoc wlasnie dzieci ze wnm tak maja ze sa bardzo ruchliwe i malo spia. drogie mamy nie spodziewajcie sie cudow po tej ksiazce tylko uzbrojcie sie w duuuzooo cierpliwosci - mi jej czasami niestety brakuje:-(. ja sie spodziewalam po tej i po innych ksiazkach, a takze po wizytach u lekarzy nie wiadomo czego i pozniej tylko sie rozczarowywalam, teraz juz sie chyba troche poddalam - choc i tak dalej walcze o kazde 5 minut spania. Dla pocieszenia moge powiedziec ze ponoc dzieci ktore malao spia sa b. inteligentne:-D

Do góry