reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak liczyc miesiące ciąży

kupiłam test i okazał się pozytywny, okres spóźniał się 5 dni stąd moje podejrzenia, w poniedziałek idę do gina i potwierdzę to ale jak wyliczyć w którym tygodniu ciąży jestem?

reklama
kija ,przede wszytskim gratulacje!!!
jest kilka metod. mozesz liczyc od pierwszej miesiączki tygodnie i według takiej metody ciąza trwa 40 tyg. albo od zapłodnienia, czyli +/- terminu owulcji, wtedy ciąza trwa 38 tyg. są w internecie kalkulatory które ci wyliczą. albo anpisz kiedy mialas ostatnią miesiączke, to ja ci napisze :)

o mój boże! aż tyle, a ja nie mam żadnych dolegliwości poza zmęczeniem i lekkimi bólami brzucha, w poniedziałek pędzę do lekarza dzięki wielkie, pozdrowionka

Gratulacje :) A dolegliwosci to jeszcze nadejda, poczekaj, hihi. Tak chyba najczesciej pojawiaja sie ok. 5-6 tygodnia, takze spokojnie ;)

Kija ty się ciesz że nie masz dolegliwości, jak mnie wzięło żyganko tak wylądowałam na kroplówkach, módl się żeby tak było do końca ciąży a jedyny jej objaw to kopanie maluszka i wielkie uczucie radośći:) innych dolegliwości nie potrzeba. Dbaj o siebie i małą fasolkę:):):)
moja stronka
http://pysiaki.mine.nu/

dzięki dziewczyny, byłam u lekarza i mam wizytę dopiero na 15 lipca czy to nie za poźno?
i czy na podstawie 2 testów można być pewnym.

jak nie jesteś pewna to zrób sobie test z krwi to chyba daje 100% można go zrobić chyba wszędzie oczywiście prywtarnie, kosztuje chyba 20-30zł, ale jak 2 testy ci wyszły to raczej można być pewnym
GRATULACJA

reklama
A u mnie nie wiadomo bo nie wiem jak liczyć od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli od 1.05.05 czy od zapłodnienia które nie wiadomo kiedy było :) ale mam nadzieję że to drugi miesiąć tak lepiej brzmi:) A gino też nie wie i jeszcze nie może powiedzieć..niespodzianka

Do góry