reklama
brown.kate
Mama Misi i Kici
Ja gdy karmilam Martynke uzywalam elektrycznego Medeli (z wypozyczalni). Tylko ten jeden na mnie dzialal, zadnym innym, a probowalam kilka nie moglam odciagnac ani kropelki!!!!! Teraz karmie druga core i wogole jak na razie nie odciagam, na szczescie nie ma takiej potrzeby, bo NIENAWIDZE odciagac.....Cycochy bola mnie na sama mysl:-(.......
Mama Helenki
i Aniki :D
Ja używałam avent, nie mam powodów do narzekań
nixie
Fanka BB :)
właśnie kupiłam laktator elektryczny BABYONO i jestem załamana
bo myślałam ze będzie lepiej,
Ja z pewnych powodów muszę caly czas odciągać mleko
i zawsze robię to ręcznie ale to dużo czasu zajmuje no i sie przy tym strasznie garbie bo ciężko mi znaleźć odpowiednia pozycje.
Kupiłam elektryczny laktator a tu nic...leci po kropelce...
to już ręcznie idzie mi 5 razy szybciej....
Czy to sie jeszcze poprawi ?tzn czy moje sutki sie muszą przystosować do "ciągnięcia" ?
Jak tego używać, puścić żeby samo ciągło czy tym guziczkiem do wstrzymywania symulować
ssanie dziecka?
Jak ma mi to poprawić laktacje jeśli to ledwo leci ?
A może powinnam zwiększyć sile ..chociaż boli?
pomóżcie!! :-(
bo myślałam ze będzie lepiej,
Ja z pewnych powodów muszę caly czas odciągać mleko
i zawsze robię to ręcznie ale to dużo czasu zajmuje no i sie przy tym strasznie garbie bo ciężko mi znaleźć odpowiednia pozycje.
Kupiłam elektryczny laktator a tu nic...leci po kropelce...
to już ręcznie idzie mi 5 razy szybciej....
Czy to sie jeszcze poprawi ?tzn czy moje sutki sie muszą przystosować do "ciągnięcia" ?
Jak tego używać, puścić żeby samo ciągło czy tym guziczkiem do wstrzymywania symulować
ssanie dziecka?
joasiek1977
Mamusia Oleńki :)
Hmmm... widać co kobieta to inne opinie Ja byłam bardzo zadowolona
ssanie dziecka?
Co mogłabym poradzić? Próbowałaś zmienić tą gumową uszczelkę, ona jest dostosowana do małych i większych sutków. Może ssanie się poprawi... Guzik naciskałam w momencie kiedy ssanie było za bardzo intensywne i sprawiało ból, z początku było ciężko i trochę bolało, ale piersi szybko się dostosowały No i musiałam nabrać wprawy ;-) I nie zrażaj się tym że nic nie leci, odciągaj systemem 7-5-3 raz jedną, raz drugą pierś Życzę powodzenia! I wytrwałości! Trzymam kciuki!!!
nixie
Fanka BB :)
Hmmm... widać co kobieta to inne opinie Ja byłam bardzo zadowolona
Co mogłabym poradzić? Próbowałaś zmienić tą gumową uszczelkę, ona jest dostosowana do małych i większych sutków. Może ssanie się poprawi... Guzik naciskałam w momencie kiedy ssanie było za bardzo intensywne i sprawiało ból, z początku było ciężko i trochę bolało, ale piersi szybko się dostosowały No i musiałam nabrać wprawy ;-) I nie zrażaj się tym że nic nie leci, odciągaj systemem 7-5-3 raz jedną, raz drugą pierś Życzę powodzenia! I wytrwałości! Trzymam kciuki!!!
joasiek1977
dzieki!
zmieniłam tâ uszczelkę i leci lepiej
myślałam ze to zapasowa a jednak jest inna.
mam nadzieje ze sie jeszcze rozkręci i ze nauczę sie tym posługiwać
joasiek1977
Mamusia Oleńki :)
Nie za ma co jeśli choć troszkę pomogłam to się baaaardzo cieszęjoasiek1977
dzieki!
zmieniłam tâ uszczelkę i leci lepiej
myślałam ze to zapasowa a jednak jest inna.
mam nadzieje ze sie jeszcze rozkręci i ze nauczę sie tym posługiwać
Trzymam kciukasy żeby się rozkręciło na dobre daj znać! Pa!
reklama
Witam wszystkich,
Mam pytanie odnosnie odciagania pokarmu i laktatorow? Jak powinno sie odciagac? Odciagam juz 3 miesiace ale zaczynam watpic,ze robie to prawidlowo.. Do tej pory sciagalam 120-180ml a teraz ledwo 70-90 z dwoch piersi oczywiscie. Dokarmial 4 mies.coreczke tak ok 120 na dobe, ale od kilku dni staram sie eliminowac sztuczne dokarmianie i stad to zwiekszone pompowanie mleka z piersi Czy to moze byc powodem mniejszej ilosci bo czesciej sciagam? Czy powinnam kupic nowy laktator , moj wydaje sie byc juz wyrobiony ( mam Tommee Tippe) Mysle teraz o elektrycznym Medeli,ale zanim wydam tyle kasy wole sie upewnic co i jak z tym odciaganiem.Czy ktoras z was miala podobny problem? Dodam ze zaczelam pic bawarki(znowu,..) popijam ziolowe herbaty 1/2 razy dziennie, dzis chyba kupie piwo Karmi...Juz sama nie wiem co robic.Dziecka nie moge przystawiac do piersi bo szalu dostaje, walczy ze mna, denerwuje sie, nie moge jej nakarmic, ssie piers jedynie w nocy przez sen....
Dzieki z gory za odpowiedzi!
Mam pytanie odnosnie odciagania pokarmu i laktatorow? Jak powinno sie odciagac? Odciagam juz 3 miesiace ale zaczynam watpic,ze robie to prawidlowo.. Do tej pory sciagalam 120-180ml a teraz ledwo 70-90 z dwoch piersi oczywiscie. Dokarmial 4 mies.coreczke tak ok 120 na dobe, ale od kilku dni staram sie eliminowac sztuczne dokarmianie i stad to zwiekszone pompowanie mleka z piersi Czy to moze byc powodem mniejszej ilosci bo czesciej sciagam? Czy powinnam kupic nowy laktator , moj wydaje sie byc juz wyrobiony ( mam Tommee Tippe) Mysle teraz o elektrycznym Medeli,ale zanim wydam tyle kasy wole sie upewnic co i jak z tym odciaganiem.Czy ktoras z was miala podobny problem? Dodam ze zaczelam pic bawarki(znowu,..) popijam ziolowe herbaty 1/2 razy dziennie, dzis chyba kupie piwo Karmi...Juz sama nie wiem co robic.Dziecka nie moge przystawiac do piersi bo szalu dostaje, walczy ze mna, denerwuje sie, nie moge jej nakarmic, ssie piers jedynie w nocy przez sen....
Dzieki z gory za odpowiedzi!
Podziel się: