reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak i kiedy ściągać pokarm??(laktatory i podgrzewacze)

Podczas karmienia piersią wydziela się stopniowo oksytocyna która pobudza i pomaga odpływowi pokarmu. Laktatorem nie da się odciągnąć dużej ilości mleka można porcjami.Mam dobry pomysł na odciągnie pokarmu, jeśli wracasz do pracy i chcesz zamagazynować pokarm to gdy karmisz to przyłóż laktator do jednej z piersi i odciągaj w czasie karmienia bobaska. Jak nie karmisz i chcesz odciągnąć pokarm to zrelaksuj się i myśl intensywnie o swoim dzieciątku a gdy pokarm przestanie lecieć to zrób sobie 10 min przerwe i wróć do ociągania.

reklama
Trzeba być wyluzowanym, myśleć o karmieniu i patrzeć na zdjęcie dziecka (jeśli go nie ma w pobliżu). Mózg wtedy będzie reagował jak na prawdziwe karmienie x;) Taka medytacja, czy autosugestia.
Wiem, wiem, to stary temat, ale może ktoś będzie potrzebował wiedzieć
hej zobacz na jaki stary post odpisujesz;-)

Cześć kobiety. Mam taki Problem że jestem po porodzie i karmie cyckiem. Jednak nie wszystko przebiega po mojej mysli. Mam tak dużo pokarmu że w staniku musze nosić zawsz ścierke kuchenną bo inaczej wszystka zaplamia sie mlekiem. I musze ją ci jakiś czas wymienić. A gdy nikogo nie ma w domu to ściągam stanik i chodze z gołymi cyckami i co jakiś czas je wycieram. Czy to może być związane z tym że mam rozmiar stanika G. A gdy byłam u ginekologa to on po dokładnym obejżeniu moich cycków stwierdził że wystarczy szm masaż. I codzienie wieczór mój mąż masuje mi całe cycki łącznie z brodawkami ale to nie pomaga dalej chodze ze ścierką w cyckach. Boje sie że to jakaś choroba bo mam dopiero 25 lat. Prosze o pomoc.

niejedna cieszyłabys ię z takiej ilości mleka , nie piszesz ile jesteś po porodzie, myslę, że wszystko sie unormuje tylko trzeba czasu. A na razie kup laktator i odciągaj mleczko - możesz je mrozić w specjalnych torebkach , przyda się gdy będziesz chciała wyjść np do fryzjera. I napewno to żadna choroba nie jest, ja też śpię z pieluchami w staniku a przy kąpieli mam białą wodę z mleka- tak cieknie

Ja przy pierszym dziecku miałam Medelę ręczną ( masakra - umordwałam się strasznie) a przy drugim Medelę Swing - nieprównywany komfort, szybkość i jakość ściągania pokarmu. Uważam, że firma i jakość są super.

Ja mam aventowski, już stary bo kupiony przy pierwszym dziecku, ale nadal się świetnie sprawuje :tak: Aczkolwiek teraz bym sie pewnie zdecydowała na tommie tippie :tak:

Ja miałam medelę swing i byłąm bardzo zadowolona. Udało mi się dzięki niej utrzymać laktację przez półtora miesiąca podczas gdy maluch leżał w inkubatorze:tak: Wszystko było super. Regulacja siły ssania i komfort. Kupiłam wcześniej aventa ręczny...kompletna porażka. Nie robił ciśnienia, więc mogłam sobie machać ręką i nic. Beznadzieja. do tego ta "przyssawka" (tylko taka nazwa mi teraz przychodzi do głowy) którą się układa na sutku jest jak dla mnie ogromna, niewygodna i sprawiająca niezły ból:wściekła/y:.

reklama
ja najpierw mialam lovi canpola, całkiem fajny, tyle że ręczny, a musiałam cały czas odciągac wiec bylo mi ciezko, kupilam medele elektryczna i bylo super, ale jak nie bedziecie duzo odciagac to polecam rekami sprobowac, za darmo a mniej chyba meczace od laktatorów recznych:)

Do góry