reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak i kiedy ściągać pokarm??(laktatory i podgrzewacze)

reklama
Ja mam obecnie Medelę Mini Electric. Wcześniej miałam tylko zestaw doręcznego odciągania (Lactaset) i był średni, było ciężko tak samej. Ale kiedy wrociłam do pracy dokupiłam silniczek i zasilacz i jest baaardzo zadowolona, super ciągnie: sprawnie i dobrze wysysa. Zakup naprawdę trafiony - z czego się cieszę bo najpierw na ręczny wydałam 80, a za dokupienie zapłaciłam 215...
Elektryczny droższa sprawa, ale do odciągania w pracy chyba najlepsze rozwiązanie, no chyba, że ktoś ma silne ręce ;) :)

A my kupiliśmy w krakowskim czarodzieju Odciągacz elektryczny i też na baterie Tufi i jest dobry a kosztował 123zł:-))

kupiłam na Allegro laktator Aventa Isis
niewiele uzywany,wysterylizowany
cieszyłam sie jak dziecko dopuki nie zaczelam go używac:-(

PRAKTYCZNIE NIC MI NIE WYCIĄGA Z PIERSI:-(
kupiłam go w celu pobudzenia laktacji-mam mleko,ale laktacja powoli zanika bo maly przy piersi zasypia po5-10 min i nic sie nie najada
spadał na wadze wiec lekarz wymusił aby go dokarmiałm sztucznie

przed zakupem laktatora sciągałam mleczko ręcznie-wiec przyzwyczaiłam sie do dość mocnego stymulowania piersi żeby wycisnąć z niej jak najwiecej
teraz jak przystawiłam tego Aventa--wycieka mi jakieś 5 kropelek mleka na 10 minut
JESTEM ZAŁAMANA:szok: :-(
wydałam na niego troche pieniedzy mimo że nabyłam go na Allegro a rezultaty-marne:-(
podejrzewam że ma za małą siłe ssąca lub jakas uszczelka nie jest szczelna
CO MAM ROBIĆ????
jak ktośmiał Aventa-napiszcie jak on powinien prawidłowo działać
czy problem z piersią czy to laktator nawala
SZEKAM W PRZERAŻENIU
pomóżcie prosze szybko-mleko mi zanika:-(
pozdrawiam

sprobuj wyprowac metode 775533, czyli laktatorem sciagasz 7 minut jedna piers potem 7 minut druga piers, 5 minut pierwsza piers i 5 minut druga, 3 minuty pierwsza, 3 minuty druga. W sumie sciaganie trwa 30 minut. I niewazne czy leci czy nie. W ten sposob udroznisz piersi. I najlepiej sciagac co trzy godziny...

Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat!!

sprawdz czy dobrze uszczelke włożyłaś, ma być "do góry nogami", czyli tak jakby miała wypaść, ja mam taki sam laktator i ściąga super!!

reklama
Ja tez mam ten laktator i jest super. Waazne jest zeby wszystkie częsci były dobrze nałozone bo jak nie to on nie chce ciągnąc. Czasem jak źle poskładałam to sie tak działo. Mam nadzieje ze w koncu zadziała.
Wesołych Świąt!!!

Do góry