reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

Moja pannica spi w bodziaku i welurowym pajacyku odkryta.mamy jakies 19-20 C w pokoju.Na zimniejsze noce zakupilam jej wlasnie dwie pary spiochow 1,5 Tog w Mothercare.Jeszcze sie zastanawiam nad polarowym pajacem.

reklama
Cholera moj termometr wskazuje 23 stopnie caly czas laze ubrana jak na plazy, mala spi w pizamce i nie daje juz jej od dwoch dni bodow bez rekawow pod nia tylko wkladam koszulke do gaciorow, przyznam ze mialam manie przykrywania ja koldra ale przy tej temperaturze mysle ze nie jest to konieczne tak wiec ma swoja kolderke zrobiona ze spiworka, ktory niestety nie zostal przez nia zaakceptowany bo musi sie rozwalac i wkladac koldre miedzy nogi a to ja ograniczalo:-D

Oliwka chodzi spać 20.00-21.00,wstaje 6.00-7.30.W dzień śpi też tylko raz dziennie,od 1h do2h albo nawet 3h.Dziś np spała 3h i 10min az byłam w szoku. W nocy stale mi się odkrywam,dlatego jak uśnie wkładam ją do śpiworka i tak spi przynajmniej nie zmarznie.

Oliwka chodzi spać 20.00-21.00,wstaje 6.00-7.30.W dzień śpi też tylko raz dziennie,od 1h do2h albo nawet 3h.Dziś np spała 3h i 10min az byłam w szoku. W nocy stale mi się odkrywam,dlatego jak uśnie wkładam ją do śpiworka i tak spi przynajmniej nie zmarznie.

ja sie wiecznie zastanawialam nad uzytecznoscia spiworkow. po 1: co to za sens, zeby raCZKI BYLY ODKRYTE?
po2: jak sie dziecko w nim przekreca, podwija nozki pod brzuszek? nie przeszkadza mu ten spiworek?

Oliwka przyzwyczaiła się do spania w śpiworku,daje sobie radę z przekręcaniem ,ma to opanowane do perfekcji za każdym razem jak obudzę się w nocy i zaglądam do niej to jest w innym miejscu i innej pozycji,raz śpi w nogach raz w poprzek a raz gdzieś w rogu łóżeczka.

A przecież nawet jak dziecko spi pod kocykiem czy kołderką to też nikt dzieckja nie przykryje pod samą szyję a jeśli nawet to dziecko przekrecając się i tak sie odkryje i ma zawsze odkryte raczki.Waażne aby plecki były przykryte a to zawsze gwarantuje śpiworek.Ja osobiście jestem zwolenniczka śpiworków od samego początku je uzywaliśmy.

ja musze powoli popracowac nad spaniem julitki. rozpuscila sie na maxa. chodzi pozno spac i marudzi ze zmeczenia.
najpierw musze ja przyzwyczaic do wczesniejszej drzemki, a potem rozsadnej godziny usypinaiana na wieczor. inaczej wyjde z siebie is tane obok:szok::angry:

reklama
kochane mamuski,czy wasze dzieci nie budza sie w nocy?Leon,budzi sie raz albo nawet dwa zeby sie napic.A spi w spiworku i pizamce.

Ostatnia edycja:
Do góry