reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

reklama
Majandra, u nas Damian idzie spać około 10 rano-pobudka przed godzina 7. Jak ja jestem w domku to czasem drzemka się przesunie i zasypia o 11 albo 12. Zależy jak nocka była. Przy teściowej śpi nawet do 3 godzin (bujany w wózku) i do wieczora nie śpi.

Tuśka budzi się ok 7 ale od kilku dni przed 8 jeszcze się nie cieszę bo to dopiero 3 dni;-) ale do tej pory szła spać potem ok 11 - 11:30 teraz przez te 3 dni o 12 i śpi ok 2 do 3 godzin. Wieczorem idzie spać ok 20:30.

wczoraj wkurzyła się tym siedzeniem młodego w łóżeczku i gapieniem się w tv przed zaśnięciem i ustawiłam "parawan". Postawiłam deskę do prasowania, na nią 2 poduszki i przewiesiłam koc. Młody tak się wściekł,że przywalił z całej siły głową w szafę:crazy:

U nas łóżeczko służy tylko do spania. Jak tylko sie obudzi to wyciągamy go stamtąd, zawsze jest na "wolności". Łóżeczko kojarzy mu się tylko ze spaniem.

Maćkowi się drzemka przesunęła. Zawsze zasypiał tak jak Adaś Agulki ok. 9:30, dziś 11:20. Ale widzę, że Adaś też później zasypia. Przez to, że późno zasypia na pierwszą drzemkę coraz częściej druga wypada.

Justyna, ja dlatego nie oglądam tv. A jeśli już to rano jakieś 15 minut dam radę obejrzeć pytanie na śniadanie lub dzień dobry tvn. Rano Maciek lepiej się bawi sam, po południu woli chodzić po domu, nie umie się skupić na zabawie. Poza tym u nas też łóżeczka raczej tylko do spania. No i jak muszę iść do wc to go wkładam, daję zabawkę lub włączam teletubisie i szybciutko załatwiam co trzeba, bo jakbym go nie włożyłam do łóżeczka to albo przyszedłby do mnie albo dom rozniósł:-D;-)

Ostatnia edycja:
reklama
u nas drzemka jest mnieje wiecej 4-5godz od wstania porannego. marwie sie bardziej, ze na wieczor nie moze wczesnie zasnac, tak jakby ta drzemka sie konczy za pozno(trwa tylko godz). widze, ze potrzebuje ok 8godz przerwy miedzy drzemka,a noca.

w lozeczku julitka tez tylko spi. nie lubi tam siedziec i sie bawic. zaraz jeczy.
do lazienki chodzi albo ze mna albo cos robi sama w pokoju. ja nie laze za nia krok w krok. dzis nawet na podworku mi na chwile zaginela:szok: bylam w domu na chwile i ja zostawilam. wychodze, szukam, nie ma. poszlam dlaej szukac a ona byla miedzy samochodami:rofl2::-D

Do góry