reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

Kuba też śpi odkryty pomimo, że go przykrywam rozłożonym rożkiem :-) jest leciutki i taki milutki to go tym okrywam, ale Kuba podobnie do innych wędrując po łóżku zasypia w różnych pozycjach

reklama
wyobrazacie sobie w takim razie wszystkie nasze wedrujace w nocy dzieci w jednym duuuzym lozeczku???:-D:-D:szok::szok::-D:-D
jedno na drugim poprzeplatane z trzecim:tak::laugh2::happy:
to bylby widok:-D:-D

a moje dziecko dzis przespalo noc bez mleka :tak:
i to calkiem nieswiadomie bo obudzila sie przed 6:00 poszlam zrobic jej oszukane mleczko 120 wody i 2 miarki no i wzialam ja na raczki i dalam flache ciagla ciagla a ze bylo ciemno i ja zaspana to nie widzialam czy jej ubywa w koncu ja polozylam dalam smoka i zasla rano patrze butelka pelna wiecie co sie okazalo ze butelka byla kapslem zatkana i takim oto sposobem doszlam do tego ze moje dziecko w nocy mleka pic nie musi zobaczymy jak dzis ale jak sie obudzi to wezme na raczki pokolysze dam troche wody ale juz bez mleka

Mateusz ma jakiś maminy etap,bo budzi się w nocy i muszę go wziąść na ręce, na kolana, potulić, pokołysać i zaśnie. A tak słodko wpatruje się tymi swoimi węgielkami jakby upewniał się,że na pewno mama tuli

Mateusz ostatnio obudzil się w nocy z placzem więc go wzielam do nas do lużka ale on dalej się darl nie chcial spać z nami:no: więc zrobilam mu oszukane mleczko dalam do lóżeczka i usnol:tak:a ja już cieszylam się że będe spala posrodku moich dwóch mężczyzn:-Dale nie mój syn woli lóżeczko:-D

Mateusz ostatnio obudzil się w nocy z placzem więc go wzielam do nas do lużka ale on dalej się darl nie chcial spać z nami:no: więc zrobilam mu oszukane mleczko dalam do lóżeczka i usnol:tak:a ja już cieszylam się że będe spala posrodku moich dwóch mężczyzn:-Dale nie mój syn woli lóżeczko:-D
moj tez woli lozeczko a ja nie wiem czy smiac sie czy plakac...

niecale dwa tygodnie temu moja pociecha znowu przestawila sobie rytm spania- w dzien jest jedna drzemka o 12 i zaleznie od tego jak dlugo spi to idzie spac o 19 lub 19 30 (6 godzin od obudzienia sie), spi do ok 5, wtedy dostaje jesc, zasypia i spi... do 8 30! codziennie! i to jak w zegarku! jeszcze nigdy jego spanie nie bylo tak regularne :tak:

Adaś dziś obudził sie z drzemki o 11:30 i nie spał do 19:30, ale padł jak kawka. Ciekawe jak będzie w nocy spał

No i jak spał????

A ja mam dobrze ze swoim Bartkiem,lubi spać (chyba po mamie). Chodzi regularnie co 3 godziny :tak: Jak wstanie o 6.00 to idzie spać po 9.00 i śpi 2 godz, potem koło 13-14 też 2 godz a potem tak robimy żeby szedł spać koło 19.30-20.00 (ostatnia godzina jest masakrą).
Nockę prawie już przesypia całą chociaż budzi się koło 3.30, daję mu picie i idzie dalej spać :tak:

reklama
No i jak spał????

A ja mam dobrze ze swoim Bartkiem,lubi spać (chyba po mamie). Chodzi regularnie co 3 godziny :tak: Jak wstanie o 6.00 to idzie spać po 9.00 i śpi 2 godz, potem koło 13-14 też 2 godz a potem tak robimy żeby szedł spać koło 19.30-20.00 (ostatnia godzina jest masakrą).
Nockę prawie już przesypia całą chociaż budzi się koło 3.30, daję mu picie i idzie dalej spać :tak:
ooo to widze ze Bartus zupelnie jak Stas - i fakt! okolo 18.oo jest takie jeczenie ze niestety ( stety) ulegam, zbieramy sie kapieli i mlody spi juz przed 19. No i spi do 7.oo:-):-):-)
Ale dzis mialam kilka pobudek bo jakis kretyn nie wylaczyl alarmu samochodowego. wylo to cala noc i mojego spiocha meczylo cholerstwo:wściekła/y:

Do góry