reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

Źle mnie zrozumiałyście... Kładę Mateusza już na nocne spanie. Myślę,że on śpi,bo jest cichutko, zaglądam,a on przcupnięty w kąciku ogląda Na Wspólnej albo M jak miłość:sorry2: i stąd ten "parawan". W ciągu dnia też nie siedzi w łóżeczku, nie bawi się w nim,no chyba,że tak jak Majandra piszesz trzeba coś na szybko zrobić i lepiej żeby mały się nie plątał.

reklama
U nas łóżeczko służy tylko do spania. Jak tylko sie obudzi to wyciągamy go stamtąd, zawsze jest na "wolności". Łóżeczko kojarzy mu się tylko ze spaniem.
u nas jest dokladnie tak samo.
co do drzemek to niewazne o ktorej wstanie rano (a wstaje zazwyczaj ok 7) to idzie spac o 11 30 (chyba, ze obudzi sie bardzo pozno, np ok 8 30 co mu sie czasem zdaza, to go klade o 12). spi zazwyczaj godzine i o 19 30- 20 00 idzie spac.

u nas jest dokladnie tak samo.
co do drzemek to niewazne o ktorej wstanie rano (a wstaje zazwyczaj ok 7) to idzie spac o 11 30 (chyba, ze obudzi sie bardzo pozno, np ok 8 30 co mu sie czasem zdaza, to go klade o 12). spi zazwyczaj godzine i o 19 30- 20 00 idzie spac.

chcialabym, zeby julitka byla taka regularna. wlansie tego mi bardzo brakuje. u niej czasem kazde pol godz ma znaczenie.
:-(

Adaś dziś wstał o 6:10 i drzemkę sobie zrobił już o 10:30. Spał godzinę i 10 min, więc przed 12 już był dawno na nogach, ale poszedł spać o 19:30. Juz pokładał sie po 17 ale mu nie pozwoliłam się zdrzemnąć ani 5 minut.

Adaś dziś wstał o 6:10 i drzemkę sobie zrobił już o 10:30. Spał godzinę i 10 min, więc przed 12 już był dawno na nogach, ale poszedł spać o 19:30. Juz pokładał sie po 17 ale mu nie pozwoliłam się zdrzemnąć ani 5 minut.

no widzisz, a julitka wstala o 12, spala tylko pol godz i na noc poszla spac dopiero o 20.45 po wielkim placzu oczywiscie.
wydaje mi sie, ze ona za dlugo spi w nocy (12godz) i dlatego jest problem.
polwoli postaram sie ja przestawic na chodzenie spac ok.20-20.30 i wstwanie ok.7-7/30

Maciek wstał o 6:30, pierwsza drzemka od 10:50 do 11:45, druga od 15:50 do 16:30, na noc zasnął ok. 19. Maciek nawet jak drugą drzemkę ma do 17 to i tak zasypia na noc najpóźniej o 19:30.

Ostatnia edycja:
Łukasz wstał o 5.10. Pierwsz drzemka o 9.00 do 10tej ( w wózku) druga drzemka od 15.50 do 16.30. Poszedł spać ok 19.50.

Maciek wstał o 6:30, pierwsza drzemka od 10:50 do 11:45, druga od 15:50 do 16:30, na noc zasnął ok. 19. Maciek nawet jak drugą drzemkę ma do 17 to i tak zasypia na noc najpóźniej o 19:30.

to jescze spi 2 razy???
widocznie potzrebuje wiecej snu od mojej gwiazdy. ona w dzien spi max godz, a czesto i krocej:sorry2:

reklama
Łukasz wstał o 5.10. Pierwsz drzemka o 9.00 do 10tej ( w wózku) druga drzemka od 15.50 do 16.30. Poszedł spać ok 19.50.
Nasze chłopaki dziś miały w tym samym czasie drugą drzemkę:-D

to jescze spi 2 razy???
widocznie potzrebuje wiecej snu od mojej gwiazdy. ona w dzien spi max godz, a czesto i krocej:sorry2:
Nie zawsze. Ale częściej ma ta drugą drzemkę. W ciagu dnia maxymalnie 2 godziny łącznie.

Do góry