reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

Źle mnie zrozumiałyście... Kładę Mateusza już na nocne spanie. Myślę,że on śpi,bo jest cichutko, zaglądam,a on przcupnięty w kąciku ogląda Na Wspólnej albo M jak miłość:sorry2: i stąd ten "parawan". W ciągu dnia też nie siedzi w łóżeczku, nie bawi się w nim,no chyba,że tak jak Majandra piszesz trzeba coś na szybko zrobić i lepiej żeby mały się nie plątał.

reklama
U nas łóżeczko służy tylko do spania. Jak tylko sie obudzi to wyciągamy go stamtąd, zawsze jest na "wolności". Łóżeczko kojarzy mu się tylko ze spaniem.
u nas jest dokladnie tak samo.
co do drzemek to niewazne o ktorej wstanie rano (a wstaje zazwyczaj ok 7) to idzie spac o 11 30 (chyba, ze obudzi sie bardzo pozno, np ok 8 30 co mu sie czasem zdaza, to go klade o 12). spi zazwyczaj godzine i o 19 30- 20 00 idzie spac.

u nas jest dokladnie tak samo.
co do drzemek to niewazne o ktorej wstanie rano (a wstaje zazwyczaj ok 7) to idzie spac o 11 30 (chyba, ze obudzi sie bardzo pozno, np ok 8 30 co mu sie czasem zdaza, to go klade o 12). spi zazwyczaj godzine i o 19 30- 20 00 idzie spac.

chcialabym, zeby julitka byla taka regularna. wlansie tego mi bardzo brakuje. u niej czasem kazde pol godz ma znaczenie.
:-(

Adaś dziś wstał o 6:10 i drzemkę sobie zrobił już o 10:30. Spał godzinę i 10 min, więc przed 12 już był dawno na nogach, ale poszedł spać o 19:30. Juz pokładał sie po 17 ale mu nie pozwoliłam się zdrzemnąć ani 5 minut.

Adaś dziś wstał o 6:10 i drzemkę sobie zrobił już o 10:30. Spał godzinę i 10 min, więc przed 12 już był dawno na nogach, ale poszedł spać o 19:30. Juz pokładał sie po 17 ale mu nie pozwoliłam się zdrzemnąć ani 5 minut.

no widzisz, a julitka wstala o 12, spala tylko pol godz i na noc poszla spac dopiero o 20.45 po wielkim placzu oczywiscie.
wydaje mi sie, ze ona za dlugo spi w nocy (12godz) i dlatego jest problem.
polwoli postaram sie ja przestawic na chodzenie spac ok.20-20.30 i wstwanie ok.7-7/30

Maciek wstał o 6:30, pierwsza drzemka od 10:50 do 11:45, druga od 15:50 do 16:30, na noc zasnął ok. 19. Maciek nawet jak drugą drzemkę ma do 17 to i tak zasypia na noc najpóźniej o 19:30.

Ostatnia edycja:
Łukasz wstał o 5.10. Pierwsz drzemka o 9.00 do 10tej ( w wózku) druga drzemka od 15.50 do 16.30. Poszedł spać ok 19.50.

Maciek wstał o 6:30, pierwsza drzemka od 10:50 do 11:45, druga od 15:50 do 16:30, na noc zasnął ok. 19. Maciek nawet jak drugą drzemkę ma do 17 to i tak zasypia na noc najpóźniej o 19:30.

to jescze spi 2 razy???
widocznie potzrebuje wiecej snu od mojej gwiazdy. ona w dzien spi max godz, a czesto i krocej:sorry2:

reklama
Łukasz wstał o 5.10. Pierwsz drzemka o 9.00 do 10tej ( w wózku) druga drzemka od 15.50 do 16.30. Poszedł spać ok 19.50.
Nasze chłopaki dziś miały w tym samym czasie drugą drzemkę:-D

to jescze spi 2 razy???
widocznie potzrebuje wiecej snu od mojej gwiazdy. ona w dzien spi max godz, a czesto i krocej:sorry2:
Nie zawsze. Ale częściej ma ta drugą drzemkę. W ciagu dnia maxymalnie 2 godziny łącznie.

Do góry