reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

No tak, jest wspaniały, ale jakoś nie cuje się wypoczeta:-(
Wcześniej wstawał na cyca co 1,5-2 godziny:szok: później troche rzadziej, dopiero od kliku dni cyc ok 22 i ok 3

reklama
My dzisiaj spaliśmy wspaniale. mały usnął o 20. Obudził sie około północy dałam mu dosłownie łyka wody i przeniosłam do naszego łóżka, bo zaczynał się rozbudzac:-(. Jak tylko go położyłam na moją podusię to zasnął i spał do 03:35:szok::szok::szok:. Pierwszy raz w swoim krótkim życiu Adaś tak długo przespał bez mleka. I tak spaliśmy do 05:45.
Kolejny sukcesik

A ja dzisiaj po raz kolejny stwierdziłam, ze spanie z maluszkiem jest cudowne - ma swoje wady oczywiście ale dla pewnych chwil warto żyć. Dzisiaj o 2:44 nasze dziecko otworzyło oczka i pierwsze co uśmiech do mamuni, długie przeciągnięcie sie ( uwielbiam jak to robi- taki słodziutki jest), kolejny uśmiech, rzut oka na tatę ( który pił poranna kawę:-)), uśmiech, przytulenie sie do cycusie, odwrót i lulu do 6:50:-D:-D:-D. pobudka oczywiście z uśmiechem na buziolku. Kocham być mamą:tak::-):-)

widze, ze wasze dzieci ida wczesnie spac, ale tak samo wczesnie wstaja.mnie odpowiada wariant chodzenia spac przez julitke ok.21-22 i spania do 7-8, bo gdy pojdzie spac o 20, to ja przeciez nie, a wstac rano musze razem z nia.

dzis sie nie wyspalam:crazy: , niunia wiercila sie pol nocy. w pewnym momencie patrze, aona spi do gory nogami! kopala mnie przy kazdym przekrecaniu sie. dopiero dala usnac jak zjadla. noc do nocy nie podobna.

A ja dzisiaj po raz kolejny stwierdziłam, ze spanie z maluszkiem jest cudowne - ma swoje wady oczywiście ale dla pewnych chwil warto żyć. Dzisiaj o 2:44 nasze dziecko otworzyło oczka i pierwsze co uśmiech do mamuni, długie przeciągnięcie sie ( uwielbiam jak to robi- taki słodziutki jest), kolejny uśmiech, rzut oka na tatę ( który pił poranna kawę:-)), uśmiech, przytulenie sie do cycusie, odwrót i lulu do 6:50:-D:-D:-D. pobudka oczywiście z uśmiechem na buziolku. Kocham być mamą:tak::-):-)

mmmmmmmmmmm:tak::tak::-D:-D

Zuzia od paru dni budziła mi się w nocy z płaczem( oczywiście po cycku od razu zasypiała) wczoraj po kąpieli dałam jej ibum i spała od 20.15 do 7.30 (nie je już w nocy)czyli te pobudki to przez tego wstrętnego zęba

Krzysio poszedł spać o 20 cyc o 22 i o 3 a potem pobudka o 5:szok::szok: i śniadanko pobuszował do 6,30 wstał 7,10 i potem znowu zasnął o 8,20 i wstał o 10,20, a ja z nim:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
No jadł dzisiaj często:zawstydzona/y: wydaje mi się, że ten cyc to mu mało:tak:, ale mleko z butelki dalej bee
Jako noworodek to wisiał na cycu cały czas co max co 2 godziny:szok::szok:
A dzisiaj o 22, 3, 5, a potem o 11

Do góry