reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

My mamy problem z ułożeniem spania w dzień Zuzia budzi się ok 8 i ok 10 znowu zasypia (dzisiaj o 10.45) budzi się ok12 a potem jest problem bo do 19 bez spania raczej nie wytrzyma (chociaż ostatnio jej się zdarzyło) . Wczoraj zasnęła drugi raz o 17 i spała prawie do 19:szok: na skutek czego jeszcze o 21.30 miała oczy jak pięć złotych. Mnie się wydaje że to jest jakiś etap przejściowy i będzie powoli przestawiać się na jedną drzemkę w ciągu dnia do niedawna chodziła drugi raz spać po obiedzie ok 14.30 -15 ale teraz nie ma o tym mowy bo nie jest śpiąca.

reklama
My mamy problem z ułożeniem spania w dzień Zuzia budzi się ok 8 i ok 10 znowu zasypia (dzisiaj o 10.45) budzi się ok12 a potem jest problem bo do 19 bez spania raczej nie wytrzyma (chociaż ostatnio jej się zdarzyło) . Wczoraj zasnęła drugi raz o 17 i spała prawie do 19:szok: na skutek czego jeszcze o 21.30 miała oczy jak pięć złotych. Mnie się wydaje że to jest jakiś etap przejściowy i będzie powoli przestawiać się na jedną drzemkę w ciągu dnia do niedawna chodziła drugi raz spać po obiedzie ok 14.30 -15 ale teraz nie ma o tym mowy bo nie jest śpiąca.
Moim zdanie powinnaś ją przeciągnąc, aby poszła w dzień pierwszy raz spac około południa a drugi max do 16. U nas jak adaś nie chce spac przed 16 to za żadne skarby nie pozwalam mu usnąc po tej godzinie, bo później masakra.

A Krzysio przez ostatnie dwa dni oprócz drzemki dwugodzinnej urządzal sobie jeszcze taką czterogodzinną:szok::szok:, zobaczymy jak będzie dzisiaj.
W nocy budził się o trzeciej co chwilke:baffled:, dałam mu butelke wody i w końcu zasnął. Wsatał przed 7 potem zasnął przed 8 i spał do 10,15, a teraz rozrabia nauczył się odsuwać szybę w szafce i zaczyna "czytać' książki :baffled::rofl2::szok:

Julitka jest antyspiochem od urodzenia. teraz i tak sie unormowala i jest lepiej niz bylo. w dzien zazwyczaj ma 2drzemki po 30min. na noc zasypia w zaleznosci od ostatniej drzemki,ale generalnie ok. 21-22 i spi do 7-8. budzi sie raz na jedzonko. oprocz tego strasznie sie wierci i czasem trzeba jej dac smoka i spi dalej. ostatnio jej ulubiona pozycja jest spanie na brzuchu. zasupia na pleckach lub boczku i sie przekreca. nie wspomne juz, ze tak gdzies od 4-5 nad ranem to wedruje po calym lozku( spi z nami) i najwygodniej je jest w poprzek zwdluz wezglowia lozka. ja zazwyczaj mam pod nosem jej stopki, a do meza wtula glowke. dzis wyjatkowo spi juz drugi raz i nawet dluzej niz pol godz. jednka to sie zdarza raz na jakis czas i nie wrozy zmiany przyzwyczajen.

szok:szok: Mateuszek jak rano ok 9 zrobil sobie 30 min. drzemkę to do teraz jeszcze nie spal i wcale nie jest marudny:szok: a próbowalam go uspać o 14 potem o 15 i nawet o 16 próbowalam ale nic z tego :no:no więc teraz jeszcze do tej 19 musi wytrzymać:tak:

Monia - mój mały śpi za Twojego :-D:-D
Krzysio śpioch dzisiaj też drugą drzemkę zrobił od 13 i wstał o 16,30:szok::szok::szok: on naprawde zaczyna bić jakieś rekordy:laugh2:

Krzysio to naprawde bije rekordy:-D Mateuszek jeszcze nigdy w ciągu dnia nie spal tak dlugo:no:
Enia a jak w nocy później śpi?:confused:

reklama
Do góry