reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak długo staliście się?

Córkę w 3cs się udało a o drugie staraliśmy się ponad 4 lata i dopiero przy odpowiednim monitoringu i po CLO się udało zajść.
Łatwo jest komuś powiedzieć wrzuć na luz jeśli stara się kilka miesięcy, ale po kilku latach każda miesiączka zaczyna załamywać, każdy miesiąc to tylko czekanie czy przyjdzie okres czy nie, kolejne badania zniechęcają do starań. Grunt to być cierpliwym, i ufać że jeśli nam jest dany dzidziuś to kiedyś on będzie, w naturalny czy inny sposób.

reklama
Mialas niedorzne jajniki i robilas moze laparoskopie?
Laparoskopie jajników to nic wielkiego, ja osobiście przeszłam już 5 takich operacji, 1x otworzenie dróg płodnych, 3x prawy jajnik i 1x lewy. Nie miałam po tym żadnych powikłań ani trudności w zajście w ciąże. A blizny są tak małe że ledwo je widać.

Laparoskopie jajników to nic wielkiego, ja osobiście przeszłam już 5 takich operacji, 1x otworzenie dróg płodnych, 3x prawy jajnik i 1x lewy. Nie miałam po tym żadnych powikłań ani trudności w zajście w ciąże. A blizny są tak małe że ledwo je widać.
No ja mialam wlasnie HSg, ale to nie jest to samo co laparoksopia prawda? ja mialam tylko badanie czy sa drozne, na fotelu w gabinecie, gdzie podawali kontrast do jajnikow. A laparo to taka troche operacja, gdzie udrazniaja jajowody prawda? Udalo sie zajsc w ciaze po laparoskopii?

No ja mialam wlasnie HSg, ale to nie jest to samo co laparoksopia prawda? ja mialam tylko badanie czy sa drozne, na fotelu w gabinecie, gdzie podawali kontrast do jajnikow. A laparo to taka troche operacja, gdzie udrazniaja jajowody prawda? Udalo sie zajsc w ciaze po laparoskopii?
Ja miałam to robione pod narkozą, pamietam że przez prawie tydzień miałam dosyć ostre krwawienie, lekarz powiedział mi że musieli mi drogi rodne odkleić i przepłukać. Szansa na ciąże była 100% ale pare dni przed zabiegam mój były mnie zostawił bo niechciał być z kobietą która ma problemy zdrowotne.

Ja miałam to robione pod narkozą, pamietam że przez prawie tydzień miałam dosyć ostre krwawienie, lekarz powiedział mi że musieli mi drogi rodne odkleić i przepłukać. Szansa na ciąże była 100% ale pare dni przed zabiegam mój były mnie zostawił bo niechciał być z kobietą która ma problemy zdrowotne.
Ale później nie miałam żadnych problemu i się one znowu nie zakleiły jak twierdził lekarz je jest taka szansa po jakiś 3 miesiącach. Z moim partnerem zaszłam w ciąże nie planowaną za pierwszą wpadką. To było mniej a więcej jakich rok później po całym zabiegu.

reklama
8 lat.
Po dwóch nie udanych, pomogły tabletki ziołowe na zajście i ltyroksyna wyregulowanie tarczycy.
Obecnie 29 tydzień.

Do góry