reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie kosmetyki w ciąży?

Cześć dziewczyny mam pytanko. Jakich firm kosmetyków używaliście w ciąży? Chodzi mi o jakiejś kremy do twarzy żele pod prysznic i higieny intymnej. Planowałam Ziaja ale słyszałam, że wcale ich skład jest taki rewelacyjny.
Takich jak przed ciążą.
Jedynie doszły później dodatkowe takie jak olejek do walki z rozstępami. A tak poza tym , w ogóle nie patrzyłam na skład 😶

reklama
Dzięki byłam już w drogerii i polecili mi odpowiednie kosmetyki i jak się okazało część z tych co używam zdecydowanie nie powinnam używać w czasie ciąży.

Myślę, że nie ma co popadać w skrajności. Kup po prostu jakieś naturalne kosmetyki i tyle. Przecież to i tak działa miejscowo na skórę. Raczej nie wnika przez łożysko do dziecka.
Jasne, że zawarte w kosmetykach środki mają zdolność do przenikania przez skórę i dostawania się do krwiobiegu a nawet przenikać przez łożysko i wpływać na rozwój płodu. Tego to akurat jestem pewna :)

Jasne, że zawarte w kosmetykach środki mają zdolność do przenikania przez skórę i dostawania się do krwiobiegu a nawet przenikać przez łożysko i wpływać na rozwój płodu. Tego to akurat jestem pewna :)
Ale nie popadaj w paranoję. Zaraz będzie pytanie co można jeść a czego nie. Na którym boku spać albo czy oddychać można.

Ale nie popadaj w paranoję. Zaraz będzie pytanie co można jeść a czego nie. Na którym boku spać albo czy oddychać można.
Nie popadam w paranoję, jeśli nie studiowałaś medycyny i nie masz pojęcia na temat szkodliwości pewnych produktów to warto się nie odzywać. W każdym moimi poście zachowujesz się pouczająco i oceniająco. Pytanie jest proste jakich sprawdzonych firm ktoś używał będąc w ciąży. Po to żebym zaoszczędziła czas w sklepie, a nie żebym wysłuchiwała komentarzy "nie popadaj w paranoję". Oczekuje prostej i konkretniej odpowiedzi, a nie jakiś chamskich i nic nie wnoszących uwag. Co niektórzy na tym forum zachowują się jak by wszelkie rozumy pozjadali.

Nie popadam w paranoję, jeśli nie studiowałaś medycyny i nie masz pojęcia na temat szkodliwości pewnych produktów to warto się nie odzywać. W każdym moimi poście zachowujesz się pouczająco i oceniająco. Pytanie jest proste jakich sprawdzonych firm ktoś używał będąc w ciąży. Po to żebym zaoszczędziła czas w sklepie, a nie żebym wysłuchiwała komentarzy "nie popadaj w paranoję". Oczekuje prostej i konkretniej odpowiedzi, a nie jakiś chamskich i nic nie wnoszących uwag. Co niektórzy na tym forum zachowują się jak by wszelkie rozumy pozjadali.
popadasz. Przecież dostałaś już dostałaś już odpowiedź, i to prosta, w ciąży nie używa się kosmetyków z retinoidami. Przeciwskazane są też salicylany.
A czy używasz żelu pod prysznic z isany czy nivea TO NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA.

popadasz. Przecież dostałaś już dostałaś już odpowiedź, i to prosta, w ciąży nie używa się kosmetyków z retinoidami. Przeciwskazane są też salicylany.
A czy używasz żelu pod prysznic z isany czy nivea TO NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA.
🤣 Temat uważam za zamknięty jak pisałam swoje zakupy już zrobiłam więc w jakim celu ten komentarz? :) Ja dobrze wiem czego nie powinno być w składzie proszę czytać ze zrozumieniem. Prosiłam o sprawdzone FIRMY KOSMETYKÓW a nie ich składy 🤦 Są zdecydowanie lepsze firmy o wiele lepszym składzie niż Isana szukałam czegoś dobrego, naturalnego i sprawdzonego, a nie pierwszego lepszego żelu pod prysznic.
ALE JUŻ ZNALAZŁAM.
Dziękuję za wszystkie normalne komentarze z normalną chęcią pomocy a paniom mądralińskim podziękuję za kolejne wpisy 😊

Eeej chyba nie trzeba studiować medycyny żeby mieć pojęcie na temat szkodliwości pewnych produktów :) naprawdę wyluzuj temat jest poprostu blachy a bardzo poważnie podchodzisz stąd pewnie takie reakcje. Zrób sobie w głowie przestrzeń na masę innych,ważniejszych rzeczy, które Cię teraz czekają:)

🤣 Temat uważam za zamknięty jak pisałam swoje zakupy już zrobiłam więc w jakim celu ten komentarz? :) Ja dobrze wiem czego nie powinno być w składzie proszę czytać ze zrozumieniem. Prosiłam o sprawdzone FIRMY KOSMETYKÓW a nie ich składy 🤦 Są zdecydowanie lepsze firmy o wiele lepszym składzie niż Isana szukałam czegoś dobrego, naturalnego i sprawdzonego, a nie pierwszego lepszego żelu pod prysznic.
ALE JUŻ ZNALAZŁAM.
Dziękuję za wszystkie normalne komentarze z normalną chęcią pomocy a paniom mądralińskim podziękuję za kolejne wpisy 😊
niezbyt mądre to są Twoje komentarze, a nie mój :)
Dopiero co nawtykalas dziewczynie, żeby się nie wypowiadała na temat kosmetyków w ciąży, bo nie studiowała medycyny, a paniom w drogerii uwierzyłaś, które na pewno po medycynie nie są? 😎

reklama
To była przenośnia z "medycyną" do całokształtu i pisania o przenikaniu przez skórę. Jeśli ktoś takiej postawy nie zna to chyba jednak coś jest nie tak kiedy się w temacie wypowiada i jeszcze próbuje mnie obrażać. Trochę kultury by się przydało. Cóż panie w drogerii jak widać mają lepsze pojęcie, rzeczowo konkretnie i na temat mówiły i zdecydowanie nie polecały mi wszystkiego co leci z półek.
Ja zadałam proste pytanie oczekując konkretnych odpowiedzi. Nie cenie ludzi przemądrzałych lubię inteligencję i brak poczucia wyższości 😉

Gunia mnie ta cała sytuacja wręcz bawi to dobry temat do porannej kawy z koleżanką. Dobra dawka śmiechu na dzień dobry 😊

Do góry