Tak naprawdę to moja mała mnie odstawiła nie ja ją. Jak miała 11 miesięcy sama zdecydowała że nie chce już piersi - kiedy chciałam ją nakarmić mała się odwracała i nie chciała pić. Wolała owoce warzywa czy zupki. To było dla niej o wiele ciekawsze.
reklama
Witam wszystkich . Mam na imię Agnieszka moja córeczka Wiktoria ma skończone 21 miesięcy i muszę wam powiedzieć ,że cały czas ssie pierś. Oczywiście wszystko inne je normalnie ale bez cycusia ani rusz. Jesteśmy teraz na etapie wychodzenia z pieluch , mała chodzi w majteczkach woła na nocnik.Smoczka prawie w ogóle nie ssała . Przy stole je samodzielnie pije z kubeczka sama. CYCUS JEST JEDNAK DLA NIEJ NIE ZASTAPIONY
Witajcie wszystkie mamusie ! ciesze sie bardzo ze kazda z was lubi karmic swoja pocieche cycusiem ja rowniez karmie swoja coreczke juz prawie 15 miesiecy i bardzo to lubie ale niestety te nieprzespane nocki zaczynaja byc bardzo trudne, corcia budzi sie bardzo czesto w nocy , od urodzenia nie chciala ani smoczka ani butelki tylko moj cysiu i koniec czy warto teraz uczyc ssac smoczka ? czy lepiej nauczyc ja aby sama zasypiala bez cysia.. co robic ??? pomozcie mi kochane mamy , gdzie moglabym zajrzec po jakies rady porady cokolwieg co mogloby mi pomoc choc troszke dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamusie i ich cycusiowe pociechy !
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
ewela wg.mnie nie warto juz uczyć ssać smoczek.Z wiekiem odruch ssania zanika i nie jest juz tak potrzebny.Po co, jak juz niedługo bys zaczęła odzwyczajać od smoczka.Rozumiem,ze mała oprócz mleczka coś pija(soki?herbatki?)więc z butli umie lub kubeczka.Można tak jej podawać mleczko.
https://www.babyboom.pl/forum/karmi...-wszystko-o-konczeniu-karmienia-piersia-4171/
https://www.babyboom.pl/forum/karmi...-wszystko-o-konczeniu-karmienia-piersia-4171/
Marta1981
Rodzyneczka
Jeszcze podciąga ale tylko w nocy
agusia04
Czerwcowa mama'08
Ja karmiłam synka do 10 miesiąca. A przejście na butelkę okazało się w naszym przypadku bezbolesne. Kacper od urodzenia nie tolerował żadnych smoczków
Ale jak załapał jak się pije z butelki, (wszelkiego typu kubki też mu nie pasowały) dostał mleko modyfikowane i nigdy nawet nie upomniał się o pierś. Kilka razy próbowałam czy będzie chciał ssać cycusia ale odwracał głowę.
Ale jak załapał jak się pije z butelki, (wszelkiego typu kubki też mu nie pasowały) dostał mleko modyfikowane i nigdy nawet nie upomniał się o pierś. Kilka razy próbowałam czy będzie chciał ssać cycusia ale odwracał głowę.
Dziewczyny powiedzcie mi jak długo karmiłyście lub jeszcze karmicie swoje pociechy piersia?
Moja coreczka ma juz prawie 16 miesiecy a ciagle karmie i w sumie nawet nie myslałam o tym aby zaprzestac karmienia poki moja kolezanka nie powiedziała mi ze chce od stawić od piersi swoja vcoreczke jak bedzie miała roczek:-(
powiedzcie co mam robic?
Pozdrawiam
Moja coreczka ma juz prawie 16 miesiecy a ciagle karmie i w sumie nawet nie myslałam o tym aby zaprzestac karmienia poki moja kolezanka nie powiedziała mi ze chce od stawić od piersi swoja vcoreczke jak bedzie miała roczek:-(
powiedzcie co mam robic?
Pozdrawiam
reklama
Mnie ginekolog i pediatra powiedzieli, że karmienie piersią to sprawa indywidualna ale najważniejsze dla dziecka są pierwsze 3 miesiące. Można z powodzeniem karmić 0,5 do roku ale później pokarm matki staje się dla dziecka coraz mniej wartościowy. Więc nie ma sensu trzymać maluszka na piersiówce zbyt długo
Ja mam zamiar karmić do 7 miesiąca
Ja mam zamiar karmić do 7 miesiąca
Podziel się: