reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak długo karmić piersią?

Jak długo karmiłaś piersią?

• od 1 dnia do 1 miesiąca

Głosów: 17 5,6%
  • od 1 miesiąca do 3 miesięcy

Głosów: 33 10,8%
  • od 3 miesięcy do pół roku

Głosów: 35 11,5%
  • od pół roku do 9 miesięcy

Głosów: 42 13,8%
  • od 9 miesięcy do roku

Głosów: 50 16,4%
  • od roku do półtora roku

Głosów: 56 18,4%
  • od półtora roku do 2 lat

Głosów: 38 12,5%
  • dłużej

Głosów: 34 11,1%

• Wszystkich głosujących
    305
Pierwszego dzieciaczka karmiłam tylko 3 m bo myśląc że mały niedojada to dokarmiałam no i pokarm powoli zanikł :-(.
drugą dzidzie karmiłam 1 i 2m i karmiłabym dalej ale lekarz mi odradził bo byłam w ciąży a przed nią poroniłam :-(.
a ostatniego szkraba nadal karmię :tak:ma prawie 11m

reklama
ja karmiłam mała 15 m-cy. Celowo, stopniowo odstawiałam ją od piersi, gdy Klaudia skonczyła 13 m-cy..wiec poszło gładko..ani ja (bo chyba mi było bardziej zal)- ani mała(ona chyba wcale:-D za bardzo nad tym nie ubolewałysmy..po prostu minał ten cudowny etap..i zaczełysmy kolejne:-)

Moja córeczka ma 9 miesięcy i nadal karmie ją piersią ale tylko w dzień do południa je chyba częściej niż noworodek :baffled: potem coraz rzadziej ostatnie karmienie jest ok 20.30 -21.00 córka przesypia całą noc praktycznie od kiedy skończyła 2 miesiące ale karmiłam ją przez sen bo bałam się o laktację od kiedy wyszły jej ząbki (czyli od ok 1,5 miesiąca) już tego nie robię .Mam zamiar karmić ją do ok roku może trochę dłużej i powiem szczerze że trochę boję się tego momentu córka nigdy nie miała smoczka nie pije z butelki ani z niekapka właściwie z wyjątkiem mleka nic innego nie pije czasami tylko trochę wody ze zwykłego kubka albo łyżeczką soczków i herbatek nie lubi. Nie wiem jak to będzie jak będę chciała ją odstawić pisałyście coś o bidonie czy one nadają się dla rocznego dziecka? Czy to taki kubek ze słomką?

Ja karmilam 14 miesiecy i musialam odstawic malego z dnia na dzien bo musialam przyjac antybiotyk. Oczywiscie moglam sie pomeczyc z odciaganiem i po kuracji dalej karmic ale uznalam ze to juz wystarczy. Obeszlo sie bez jakiejs wielkiej tragedii(sama sie zdziwilam ze maly tak szybko sie przestawil na butle).Ok tygodnia domagal sie w nocy mleka a potem zaczal sam przesypiac bez jedzienia cala noc

Ja Kubę karmiłam około 6 miesięcy sam przestawał ciągnąć jeździłam wtedy do szkoły i musiał pić Nan nie miałam aż tyle na odciągnięcie:no:

No brawo Mamy! Widze tu ladne rekordy. Ja jestem mama prawie 7-miesiecznego synka i nadal go karmie piersia. Mam nadzieje to robic jeszcze dlugo, dzieki bogu mam pokarm, oby nie tak szybko sie skonczyl, bo to dla mnie cudowne przezycie.Ciezko mi bedzie kiedys sie z tym rozstac. Pozdrawiam

Karmiłam nieco ponad 16 miesięcy, ale ostatnio już tylko wieczorem i w nocy. Odstawiłam Malucha w ubiegłym tygodniu, głównie ze względu na te nieprzespane noce, ale jeszcze nadal się budzi i domaga przytulenia. Mam nadzieję, że już niedługo ja też, jak niektóre szczęściary, zacznę przesypiać całe noce:-)

reklama
witajcie,
Ja synka karmilam 11 miesiecy,,
natomiast corka ma 5 miesiecy i nie wiem jak bedzie dalej zpiersia,bo niby pokarm mam i mala sie najada ale malo przybiera na wadze i nie wiem czy nie bede musiala butli podac,,:-(

Do góry