reklama
icak
Fanka BB :)
mi bliżej do Traschki, w ciąży zrobiły się 2 razy większe niż przed
kati to zazdroszcze genów ja raczej nie mam aż tyle szczęścia, więc jestem ciekawa jak się zachowa moje ciało po wszystkim
cinamonku wyciągaj co trzeba, powodzenia życzę
kati to zazdroszcze genów ja raczej nie mam aż tyle szczęścia, więc jestem ciekawa jak się zachowa moje ciało po wszystkim
cinamonku wyciągaj co trzeba, powodzenia życzę
Cinamonku moja ciocia miala malutkie i brodawki i sutki i takie że jej nigdy nie sztywniały i na początku jej synek jak się urodził miał problem ze złapaniem cyca, ale szybko się odnaleźli oboje w tej nowej sytuacji... i potem mały żłopak był i przy cycu był baaaardzo długo !
Mi się wydaję ze to jest kwestia przyzwyczajenia się maluszka do chwytania... Moja ciocia mówi, że z drugim dzieckiem miała mniejszy problem z karmieniem niż przy Jasiu. A tez się obawiała ze nie da rady... Ale dała i było spoko
Więc Cinamon wierzę ze i uciebie będzie ok
Więc Cinamon wierzę ze i uciebie będzie ok
Cinamonku, nie do końca rozumiem, jak za małe brodawki mogą przeszkadzać w karmieniu, ale trzymam kciuki za powodzenie Twoich starań! Oby córeńka nie miała problemów ze ssaniem i pięknie CI rosła wcinając Twoje mleczko :-)
cinamon
Fanka BB :)
Cinamonku, nie do końca rozumiem, jak za małe brodawki mogą przeszkadzać w karmieniu, ale trzymam kciuki za powodzenie Twoich starań! Oby córeńka nie miała problemów ze ssaniem i pięknie CI rosła wcinając Twoje mleczko :-)
Kurcze to może ja niepotrzebnie się maltretuje tymi nakładkami ? Wszystkie smoczki przy butelkach są tak wielkie , długie...dziecko dobrze je chwyta . A mi wydaje się że mała sobie nie poradzi z moimi brodawkami
Kurcze to może ja niepotrzebnie się maltretuje tymi nakładkami ? Wszystkie smoczki przy butelkach są tak wielkie , długie...dziecko dobrze je chwyta . A mi wydaje się że mała sobie nie poradzi z moimi brodawkami
Kochana, jeżeli brodawki są wklęsłe, to pod nadzorem lekarza/położnej coś się z tym robi. Ale jesli nie są wklęsłe, a są np. płaskie, dziecko może spokojnie nauczyc się je chwytać. Nie wiem, na czym dokładnie polega Twój problem, więc ciężko poradzić coś na odległość. Ale... u mnie np. wklęsłe nie były, ale miałam płaskie bardzo długo. I ten... no... zabawy z partnerem pomogły... ;-)
Jesli uważasz, że coś jest nie tak, pogadaj może z jakąś położna albo lekarzem?
Gdzies kiedyś czytałam, ze laktacja jest przede wszystkim w głowie i jeżeli jesteśmy nastawione na to, ze chcemy wykarmić nasze dziecko to tylko kwestia odpowiedniego przystawienia maluch do piersi i zadne wklęsłe brodawki nie mają tu znaczenia. Nie wiem ile w tym prawdy.
reklama
Podziel się: