reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

Oj ja bym się bała dać mojemu M. pazurki do obróbki. Nawet za 10h na PS3 - o nie!

Brwi zrobiłam tydzień temu, bo też już nie miałam - blond mech mi został tylko:)

reklama
Dziewczyny ale jak z tym brzuszkiem będzie po samym porodzie, bo widziałam u koleżanki że urodziła a brzucho jeszcze z 2 tyg został jakby drugie dziecko tam schowała :confused2: Natomiast na filmikach niektórych instruktażowych o porodzie widać, że jak dzidzia wyjdzie to się brzucho tak zapada i jest tylko trochę naciągniętej skóry :baffled:

Ostatnio przeprowadziłam test: siedząć z wyprostowanymi nogami dotknęłam palców u stóp :-D ciężko było ale się udało nawet w 9 m-cu ciązy :-D

Anapi ja też miesiąc po porodzie wchodziłam w część spodni sprzed porodu, ale to nie o to chodzi. U mnie brzuch nie był taki ładny jak przed i skóra też nie ta. Sam spadek wagi nie wystarczy moim zdaniem. Trzeba troche pocwićzyć i ujędrnić skórę.
icak brzuch nie będzie od razu płaski. Trochę to trwa zanim wszystko się porządnie obkurczy, więc na początku trzeba śmigać w spodniach ciążowych.

icak ja czytałam wczoraj w jakieś gazecie dzieciowej, ze jak bedziemy wychodzić w 3 dniu po porodzie to mamy przygotować ciuchy jakie wchodziłyśmy w 6 m-cu ciąży. Ja na przykładzie dwóch koleżanek widze, ze bardzo różnie to bywa. Jedna 2 m-ce po mieściła sie we wszystkie rzeczy sprzed ciaży i wiem na pewno ze nie ćwiczyła, a druga ćwiczyła i figury dawnej nie odzyskała do dziś (2 lata po) więc duuuzo zależy od genów.

Moja mama ma 50 lat i nosi rozmiar 38-40 więc mam nadzieje iść w jej ślady ;-)

kati nie strasz ja mam straszne problemy z waga i zrzuceniem chocby 5 kg :( ale moze po hormonach na tarczyce sie troszke poprawiło will see :-)

Właśnie od godziny noszę takie wkładki Medeli modelujące i wyciągające brodawki sutkowe, jako że moje własne nie należą do największych i Jasio miał problem żeby dobrze je złapać. Czy może któraś z Was używa czegoś takiego?

Trasiu to masz super bo moje to jak najmniejsze z rodzynek :( Miałam z tym duży problem bo nawet najmniejsze nakładki silikonowe do karmienia były wioeeeelkie.Modle się oby te cuda pomogły!

reklama
Do góry