reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

No ja słyszałam własnie że to różnie bywa z tymi włosami paznokciami w ciąży... Ja np włosy od zawsze takie miałam i nie odnotowałam żadnej różnicy, ale paznokcie... PORAŻKA !! Ja miałam zawsze słabe, ale teraz... jakiś koszmar wyglądają jak obżarte...
Moja ciocia mi mówiła, że jak ona była wciązy to włosy o połowe zmnijszyły objętosc, a druga natomiast dostała wielką czuprynę (która jakies 3 tyg po porodzie wróciła do pierwotnego stanu bo jej włosy wypadły)

reklama
hehe trudno powieziec.. ale mysle, że po porodzie włosy wracają do swojego pierwotnego stanu czy to ich było dużo czy mało to albo odrastaja te wypadniete albo wyadaja nadprogramowe :p U moich ciotek tak było ;) Nie ma się czym stresowac ;) :p

Nie wiem jak z paznokciami, ale z włosami po porodzie to różnie bywa, bardzo indywidualna sprawa - koleżanka która urodziła jesienią dopiero po porodzie podczas karmienia zobaczyła co to jest osłabienie organizmu - włosy wyjmowała garściami (dosłownie, widziałam na własne oczy), zęby też jej się zaczęły psuć na potęgę, już prawie 2tys zł u dentysty zostawiła, no ogółem nieciekawie...

Moje włosy (na głowie :) ) na razie bez zmian jeśli chodzi o ilość, jedynie rosną w zastraszającym tempie, pozostałe rosną wolniej, nie narzekam bynajmniej z tego powodu :)
Do depilacji laserowej też się przymierzałam tylko kaski nie było, na wosk bym się raczej nie zdecydowała, za bardzo boję się bólu (i weź tu człowieku poród przeżyj...)

U mnie włosy w ciąży wypadają mniej, a to moja zmora przez całe życie, wiec ciesze się poki mogę, bo po ciązy na pewno wrócą do stanu poprzedniego, czyli pełno kłaków dookoła. Paznokcie rewelacja, cera też.
Włosy na nogach też rewelka, bo 2 tygodnie po depilacji maszynką, dopiero zaczynają delikatnie odrastać - oj mogłoby tak zostać - marzenie.

W maju wybieram sie na pedicure i masaż antyobrzekowy nóg do kosmetyczki, jako luksusik przedporodowy :-)

Ja fryzjera już sobie odpuszczę... Wczoraj byłam i starczy mi w zupełności obciania do porodu... Może ewentualnie jakieś odrosty machne jak mi się będzie chciało :p

Manicure robie se zawsze sama, a teraz w ciąży to nawet nie mam naczym robic, bo paznokcie mam do dupy :/

U mnie znowu żadnych nowości w kwestii włosów czy paznokci nie zauważyłam. Włosy zawsze szybko mi rosły (te na głowie), szybciej tylko rosną mi teraz na nogach i gdzie indziej :-p. A co do paznokci, to zawsze miałam z nimi problem, bo się rozdwajały i były miękkie jak z gumy. Na początku ciąży tylko mi się takie mocne i ładne zrobiły, a teraz znowu tak samo.

reklama
asinka to ja mam tak samo... zawsze były pazury nędzne ale teraz to już przechodzi jakieś ludzkie pojęcie !! W II trym miałam pazurki KOZAK a teraz... tylko milimentr podrosną to juz się rozdwajają lub odłażą w połowie płytki i potem bolą jak diabli ;( Ale włosy rosną jak oszalałe... 2 tyg i ja bym musiala znów farbowac bo odrost juz jest widoczny :/

Do góry