reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

zołza ja ostatnio tak się zmęczyłam obcinaniem paznokci u nóg że praktycznie pół dnia potem odpoczywałam jakbym tone węgla przerzuciła :) dobrze że u nóg mi rosną wolniutko, nie to co u rąk, albo grzywka, która muszę ciąć przynajmniej raz w tygodniu ;/

Cudowne są takie rozmowy kobiet w ciąży!!!!

reklama
A ja cały czas biegam na nogi+bikini na woskowanie. Chodziłam przed ciążą i włoski teraz nie są tak mocne i grube żeby teraz wyrywanko miało jakoś mocno boleć, no i wystarcza na dużo dłużej niż maszynka. A sama nie dam rady sobie poradzić bo nie mogę już nic zobaczyć (tam gdzie trzeba zadbać najbardziej)!

Baśka - moja siostra mnie na to namawiała, ale jakoś nie byłam wcześniej przekonana (ze względu na bolesność zabiegu) a tym bardziej nie chciałam iść na to w ciąży (skoro jeszcze w życiu na tym nie byłam) i wiesz może i to był błąd, teraz by mi się to jak najbardziej przydało

Ja po porodzie na stówe zafunduję sobie laser !! NIe ma to tamto, ja mam strasznie ciemne i grube włosy i czy depilator czy maszynka zajmuje mi to (same nogi) 1,5h !! Maszynki to chyba 3 zużywam bo się tępią :/
A moja szwagierka zrobia sobie laserem (miała ten sam problem co ja) i mówi,że teraz kozak, raz w tygodniu maszynka machnie te pare kłaczków które odrastaja i looz powiedziała, że po pół roku trzeba powtórzyc to wtedy ma się już w ogóle spokój z włochami :)

wiecie co, powiem Wam że ja to z kolei w 2 kierunku, wiem że to dziwne ale z owłosieniem nie miałam aż takich problemów tzn. wszędzie rosły mi włosy normalnie i to nie w jakiejś nadmiernej ilości ale poza jednym miejscem - chodzi o pachy, tam to zawsze miałam wygląd nastolatki, wyrastały mi 2 włoski cieniutkie i ledwo widoczne, nawet tych charakterystycznych czarnych kropek nie miałam nigdy po goleniu i pochwalę się że mam tak do tej pory z tym że chyba hormony podziałały i teraz zamiast 2 włosków na jedną pachę mam ich 5 beka co :-D:-D:-D

wiecie co, powiem Wam że ja to z kolei w 2 kierunku, wiem że to dziwne ale z owłosieniem nie miałam aż takich problemów tzn. wszędzie rosły mi włosy normalnie i to nie w jakiejś nadmiernej ilości ale poza jednym miejscem - chodzi o pachy, tam to zawsze miałam wygląd nastolatki, wyrastały mi 2 włoski cieniutkie i ledwo widoczne, nawet tych charakterystycznych czarnych kropek nie miałam nigdy po goleniu i pochwalę się że mam tak do tej pory z tym że chyba hormony podziałały i teraz zamiast 2 włosków na jedną pachę mam ich 5 beka co :-D:-D:-D

cholerka, ja to buszmenka jestem !! Na łbie mam wieczny burdel bo mam tak dużo i tak grube wlosy (ostatnio złamałam 2 szczotkę !! Taką dużą okrągłą do układania), nogi od głowy dużo się nie różnią, mogłabym sobie warkoczyki ładne pleśc gdybym postanowiła zapuscic :p pachy to po pół dnia już odrastają no i bikini rosną wolno ale mnóstwo !! !! !! hejt yt !!

reklama
mi to właśnie bardzo włosy na głowie wypadają, zawsze miałam z tym problem ale teraz to normalnie strasznie, dbam o siebie biorę witaminy stosuję odżywki ale to mi nic nie pomaga tylko się częściej mi włosy przetłuszczają, nie wiem co jest, niby mówią że w ciąży to ma się piękne włosy i paznokcie (niedawno akryle ściągnęłam to nie mam skali porównawczej) ale w moim przypadku to raczej się nie sprawdza :baffled:

Do góry