reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

reklama
ja zawsze mam jakieś podrażnienia po depilacji, ale przywykłam, że zawsze idzie krem w ruch; natomiast mimo, iż 30 wiosen już za mną, jeszcze nigdy nie miałam okazji użyć depilatora i nie wiem czy się przekonam - a zwłaszcza w tamte okolice; takie małe schizy;-)

Traschka, Ja - Zołza - przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale mam coraz więcej podejrzeń że coś się rozjeżdża w BB - nie zaznacza się na podglądzie, że są nowe wpisy na wątkach. :-(
Z tym zaniedbaniem to bez przesady, to jest moje odreagowanie zasuwu no i nie chcę aby się Młoda wstydziła, że ma taką zapuszczoną matkę :tak:
Odnośnie polecenia czegoś to w Wawie znalazłam dwa miejsca z programami dla ciężarnych - w Erisie i Dermice. Najpierw byłam w pierwszym i jakoś nie byłam przekonana, że dla wielopaków, natomiast w Dermice jak najbardziej, pani co to robi ma duże doświadczenie - co jest nie bez znaczenia gdy się ma piłkę z przodu - no i sama jest matką, więc poplotkować można. :happy2: No i dość niedaleko mnie i jest gdzie parkować. Wybór programu dla ciężarnych jest na tyle istotny, że po pierwsze nie wszystkie preparaty są wskazane, a poza tym większość osób z ostrożności woli się do nich nie dotykać, bo żeby dotknąć to trzeba wiedzieć jak. Podobnie uważa mój refleksolog.
Katamisz - a ja na brewkach nigdy nie byłam. Za to na maseczkach na ciało, twarz, oczy, wosku na bikini ( baardzo fajna sprawa, ale nie w ciąży i nie podczas okresu, bo wtedy boli jak diabli :szok:) o manicure i pedicure nie wspomnę a i owszem. :-)
Jak nie wosk to tylko maszynka jednorazowa albo golarka - depilator za skarby świata - Andariel witamy w klubie :-) - a na nogi w szczególności :no: Kiedyś próbowałam je krem ( tak samo i bikini ) ale chyba włos za gruby a między nogami się jakoś niekomfortowo czuję po. :eek:
AgatkaT - z tym goleniem to niektórzy faceci bardzo lubią to robić, ja też uważam że to fajna sprawa :zawstydzona/y:;-):-p
Położna na szkole rodzenia powiedziała, że i tak golą tyle ile trzeba przed porodem więc się nie ma co męczyć.
Podrażnienia też miałam na początku ciąży - używałam żel do higieny intymnej w maści.
Cellulit - ostatnio mi mocniej wykwit na udach - myślę, że to przez zatrzymanie wody - ale reszta o dziwo ok.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, pisałyśmy kiedyś o rozstępach, któraś z Was polecała chyba maść czy coś na rozstępy, jak już się pojawią. Mam mało, ale mam na ich punkcie obsesję niemal :/ Za pomoc będę wdzięczna bardzo!

Patrzę dziś w lustro i aż się uśmiechnęłam - piegus się ze mnie zrobił :happy: Śmiechowe te piegi są.

Zołza, ja polecam jak najbardziej Elastic-Q. Nie dość,że baaardzo wydajny, bo mam go już przeszło 3 miesiące, to jak na razie ani jednego rozstępu :-D a przecież mam już +14 kg :sorry: Także cieszę się wolnością od rozstępów :-D
A co do golenia, to ja też płyn do higieny + maszynka, ale że brzuch tak wielki, to Sz. musiał zadziałać :-p Najpierw trochę krępacji, a później kupa śmiechu :-D

hehe no beka z tym goleniem jest ogólnie, nigdy bym nie powiedziała że to będzie taki problem, ja już sama nie mogę, na razie to staram się golić z lusterkiem ale już niedługo będę musiała zawołać do tego mojego M., na początku pewnie też będzie krępacja ale pewnie nie będzie tak źle ;-)

Asia - skoro tak polecasz to może sobie taki sprawie, pierw miałam pharmaceris m a teraz kupiłam perfekta mama (150 ml za ponad 30 zł) ale nie jest za dobry, jest strasznie mało wydajny i się wszystko po nim lepi - nie jestem z niego zadowolona wiec jak tylko mi się skończy a to już niedługo to będę chciała zmienić ale pochwalić się muszę że jak na razie nie mam ani jednego rozstępu :-):-):-) (smaruje się 1 raz dziennie kremem na rozstępy i 1 raz dziennie oliwką w żelu johnsona )

reklama
zawsze takie wspólne golenie można potraktować jako "grę wstępną" no bo pewnie nie da rady żeby na faceta to nie podziałało :-):-):-), tak mi się wydaje, ja tez póki co radzę sobie sama, ale czuję, że już niedługo

Do góry