reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

to cieszę się, że nie jestem sama z tym problemem. Ja ogólnie zawsze miałam skłonności do cellulitu ale smarowałam się kremami z kofeiną i trochę pomagało, poza tym jak przestałam stosować plastry antykoncepcyjne to zszedł mi prawie cały ale to co teraz jest, to normalnie aż wstyd się rozebrać!!!! :-(

reklama
ja mam po pierwszej ciazy cellulit tez... bbuuu...
co do pepilacji to kremy na mnie nie dzialaja, mam za twardy i gruby wlos :-( Nogi jade maszynka i bikini teraz i paszki... puki co ;-)

Dziewczęta mam pytanie (dość krępujące)...
Czego używacie do depilacji miejsc intymnych? :zawstydzona/y:

Ja używam płynu do higieny i golę się maszynką Gillette.
(zawsze tak robiłam)

Ale wczoraj przy goleniu sprawiało mi to wiele bólu (no może bardziej było to nieprzyjemne)
Poprosiłam Męża o pomoc (ale wstyd) :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i On mi pomógł, ale mówi, że mam bardzo podrażnione wargi sromowe :szok::no::zawstydzona/y:

Tak sobie pomyślałam, że może powinnam sobie kupić Sudocrem i je posmarować? Bo faktycznie, czuje się niekomfortowo.:wściekła/y:

POMOCY!

mi czesto krostki wyskakuja na bikini, gdy za szybko sie gole i gineklog powiedzial bym smarowala wlasnie sudokremem by infekcja nie poszla dalej.... i pmaga mi, ale na wargi to nie mam pojeca czy to bedzie dobre, pewnie nie zaszkodzi sprobuj :tak:

na podrażnienia w "tych" miejscach dobra jest tez maść nagietkowa (w płaskim małym pudełeczku, z apteki); mi to poleciła moja ginka w 1 ciąży i jak coś czuję nie tego w tamtych okolicach to od razu smaruję i zazwyczaj taka jednorazowa akcja działa skutecznie; a można nawet cały czas stosować, bo to naturalna maść;

Wy tu o depilacji a ja jestem przerażona swoim celluitem!!!!!
To co mi się porobiło to jakaś masakra!!! Plus jest taki, że już przecztałam na necie że cellulit w ciąży to jest na skutek zmian hormonalnch i zatrzymania wody w organizmie. Mam nadzieję, że zejdzie jak urodzę!!

O rany Doris nie jesteś sama, o nie nie...ja nigdy nie byłam cellulitowa, a teraz aaaaaaaa!!! nawet w pierwszej ciąży nie miałam, a teraz mam..i boje się, ze nie zejdzie...smaruje balsamami anty,ale to guzik daje.....

a co depilacji...bikini to traktuje maszynką z Gillette Venus Breezz z paskami, są super...tylko tak sobie myślę jak ja sobie teraz poradzę, bo ostatnio jak kaleka..a mój mąż ani myśli mi pomóc...na podrażnienia nie wiem, w sumie nic nie stosowałam..
a paszki? traktuję depilatorem....pierwszy raz trochę boli, ale później jest ok.

ja wczoraj trymerkiem pojechalam na chybił trafił :))) bo już nawet lusterko mi nie pomaga :-) M później tylko troszke poprawił bo sobie dziurke wygoliłam na samym środku:-D i wyglądalam na cyklop :))) mówił ze zrobi mi jeszcze jedna dziurke i paseczek to będzie wyglądać jakby się myszka usmiechała hehe :-)

no ale przed samym porodem to juz pewnie pojade na samym dole golareczką żeby w razie czego łatwiej było szyć po nacięciu :) Ale to już robota dla M :-)

larvuniu to na fatalną kosmetyczkę trafiłaś na tym oczyszczaniu skoro tak bolało. Ja byłam na czyszczeniu dwa razy. Pierwszy raz - tak jak piszesz, bolało jak cholera. Ale za drugim razem poszłąm w inne miejsce i babka powiedziała, że to nie może boleć, to ma być przyjemność. Zrelaksowałam się ponad godzinkę pod maseczkami rozgrzewającymi, wokół pięknie pachnące olejki i muzyczka, aż mi się przysnęło. I po takim wstępie nie poczułam ani odrobiny bólu.

Doris mój celulit tak się miesza z rozstępami, że trudno odróżnić jedno od drugiego...

Ja też okolice bikini golę maszynką. Żaden krem nie zadziała, mam zbyt grube i twarde włosiska:) Niestety ostatnio golę się na ślepo i potem mam wrażenie, że zostają kępki włosów, musi to komiccznie wyglądać:)

reklama
Ja gole bikini golarka elektryczna (nakladka na depilator), ostatnio nie chcialo mi sie podlaczac do pradu i siegnelam po golarke gillette i przez kilka dn normalnie masakra - krostki, podraznienie, zaczerwienienie. Tak wiec nigdy wiecej. Nogi i pachy depilatorem, juz od lat wiec bolu nie czuje.

Do góry