Podobne tematy
- Solved
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej, moja właśnie skończyła 3 miesiące i myje ją codziennie już, bo pcha wszystko do buzi, łapie kłaczki z ubrań i robi się coraz cieplej. Używam płynu z tesco fred&flo emolient, ale teraz nie ma go już w moim sklepie ;( jak mała była noworodkien i tylko leżała bezwladnie to kapalam ją 2-3 razy w tygodniu. Ale miałam też zimno w mieszkaniu.Jak w tytule jak często kąpiecie swoje niemowlaki? I w jakim są wieku? Jakich używacie kosmetyków?
Od początku codziennie. Taki wieczorny rytuał do snu. Kąpiel jedzenie i nyny. Sama mało kosmetyków używam, więc dzieci też. Mam dzieci z AZS więc emolienty w zależności od potrzeby ( emolium, La roche) lub zwykle bambino.Jak w tytule jak często kąpiecie swoje niemowlaki? I w jakim są wieku? Jakich używacie kosmetyków?
A w te dni co nie kąpałas dziecka to przemywałas pupke chusteczkami czy wacikami z wodą?Ja kąpałam moje dzieci co 2/3 dni, później tak po pierwszym pół roku już codziennie, kiedy zaostrzały się zmiany AZS to wtedy musieliśmy ograniczyć kąpiel do minimum, ale teraz przy córce wkoncu znaleźliśmy płyn i balsam na tyle dobry (LETI AT4) ze skóra jest wygojona i nic nowego się nie pojawia więc i kąpać może się cześciej.