Podobne tematy
- Solved
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej, moja właśnie skończyła 3 miesiące i myje ją codziennie już, bo pcha wszystko do buzi, łapie kłaczki z ubrań i robi się coraz cieplej. Używam płynu z tesco fred&flo emolient, ale teraz nie ma go już w moim sklepie ;( jak mała była noworodkien i tylko leżała bezwladnie to kapalam ją 2-3 razy w tygodniu. Ale miałam też zimno w mieszkaniu.Jak w tytule jak często kąpiecie swoje niemowlaki? I w jakim są wieku? Jakich używacie kosmetyków?
Niedawno byliśmy na wizycie u pediatry i po obejrzeniu stwierdziła że wargi sromowe są sklejone, pokazała palcami, rozszerzyła i one się odkleiły, córeczka zapłakała, chyba ją zabolało. Oglądałam zawsze jej tam, ale nie wiedziałam jak dokładnie ma tam wyglądać. U takich małych niemowlat wejście do pochwy jest zawsze dobrze widoczne? W sensie że jak odchyla się wargi sromowe większe to widać otwartą dziurkę?Ja rozchylam i przemywam. Robiłam tak od urodzenia bo niestety i kupa czasami sie tam znalazła.
Ja używam waterwipes i innych podobnych cały czas, do pupy i wycierania buzi, są super, niestety kosztują 10-15 zł, ale są tego warte. Już nigdy nie kupię pampersow happy czy innych wynalazków.Na neonatologii pani mówiła by najlepiej miska z wodą i bawełniane płatki. Szczególnie ważne u dziewczynek by dobrze myć pupe po kupię. Ja robiłam tak już z synem. Bo chusteczki podrażniały mu pupe. A po kupce w domu myje pupę szarym mydłem. U nas tylko płatki bawełniane. Tych z wodą też próbowałam. Sprawdzają się na wyjazdy
Używam tańszych babydream z 99% wody.A co myślicie dziewczyny o chusteczkach Waterwipes? Są nasączone wodą w 99%. Czy mogą na codzień zastąpić waciki z wodą?
Tak, widać. Im dziecko starsze tym lepiej.Niedawno byliśmy na wizycie u pediatry i po obejrzeniu stwierdziła że wargi sromowe są sklejone, pokazała palcami, rozszerzyła i one się odkleiły, córeczka zapłakała, chyba ją zabolało. Oglądałam zawsze jej tam, ale nie wiedziałam jak dokładnie ma tam wyglądać. U takich małych niemowlat wejście do pochwy jest zawsze dobrze widoczne? W sensie że jak odchyla się wargi sromowe większe to widać otwartą dziurkę?
Jeżeli chodzi o higienę intymną dziewczynek to jak to w końcu jest- trzeba rozchylac wargi sromowe i wymywac dokładnie wszystko to co się tam zbiera, tą maź, serek jakby? Czy nie, czy to jest ochrona?
Mi położna mówiła żeby nie ruszać że to co się zbiera w srodku przy wargach sromowych mniejszych chroni dziewczynkę. Mamusie dziewczynek wypowiedzcie się proszę jak Wy robicie
Hej, moja właśnie skończyła 3 miesiące i myje ją codziennie już, bo pcha wszystko do buzi, łapie kłaczki z ubrań i robi się coraz cieplej. Używam płynu z tesco fred&flo emolient, ale teraz nie ma go już w moim sklepie ;( jak mała była noworodkien i tylko leżała bezwladnie to kapalam ją 2-3 razy w tygodniu. Ale miałam też zimno w mieszkaniu.Jak w tytule jak często kąpiecie swoje niemowlaki? I w jakim są wieku? Jakich używacie kosmetyków?