reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak często chodzicie na wizyty do lekarza?

My mniej wiecj chodzimy co 4 tygodnie. Za kazdym razem mamy USG, bo chodzimy prywatnie i USG jest w gabinecie Pani Doktor.. Tym razem bedziemy miec nieco dluzsza przerwe niz 4 tygodnie, bo akurat tak pasowalo nam sie umowic, zeby zrobic badania.

reklama
My też co 4 tygodnie chodzimy na wizytę,prywatnie, usg miałam robione w 5, 7 i 12 tyg ( ale na początku wylądowałam w szpitalu więc tam też mi zrobili usg), teraz mam mieć usg w 20 tyg, ale jutro idę do szpitala, więc pewnie mi też profilaktycznie zrobią:)
badania robię co miesiąc morfologia i mocz, a na początku zleciła mi moja gin komplet badań dla kobiet w ciąży, wszelkie toxo, żółtaczki i inne choróbska, chyba z 10 ich było łącznie, plus hormony tarczycy.
Na telefon i w razie jakiejkolwiek potrzeby też jest dostępna, więc póki co nie narzekam na opiekę:)
ze zwolnieniem też nie ma problemu, zawsze mnie pyta czy przypadkiem takowego nie chcę:)

ja chodzę prywatnie i na NFZ, wizyty mam co ok miesiąc, to mam troszkę gęściej :-) robię sobie ok 1,5 tyg odstępu po prywatniej i idę na NFZ
USG prywatnie będę miała na każdej wizycie bo gin sprawdza tętno za jego pomocą, a ja sobie mogę w ten sposób podejrzeć maluszka :) do tej pory miałam 5 razy USG,
badania moczu i krwi mam co miesiąc (mają być robione na świeżo przed każdą wizytą)

Ja równiez chodze co 4 tygodnie, do prywatnej przychodni gdzie mam ubezpieczenie firmowe. Moj lekarz raczej nie jest skory do USG na kazdej wizycie, na razie miałam 2 razy, najpierw w 5 tyg a potem w 12, teraz czekamy na połówkowe pod koniec października :) Co do L4 to brałam na razie raz, bo kiepsko sie czułam i nie było problemu.

Witajcie.
Moja żona pod koniec chodziła co dwa tygodnie. Jeżeli korzystacie z prywatnej opieki
to mam propozycję :
Opieka Medyczna Signum - Kup Teraz
jest to link do ciekawej propozycji, lekarz kosztuje całe 80zł miesięcznie i ani grosza więcej, wszelkie badania też są w tej cenie. Na wizyty można chodzić bez ograniczeń ilościowych. Niestety zbyt późno na to wpadliśmy, aczkolwiek teraz gdy Jaś ma rok i 5 m-cy, nie czekamy jak koleżanka 2 miesiące do dermatologa tylko 2 dni. Pozdrawiam

reklama
Ja pierwszy raz byłam w 7 tygodniu, później w 9, 12 , 16 a teraz w 20 pójde. USG miałam na każdej poza tą ostatnią czyi tą w 16 tygodniu.
Z tym że olavip mój lekarz nie daje zwolnien zdrowym ciężarnym. a ja jestem zdrową ciężarną. :(

Do góry