reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

Lepiej bylo odpuscic to sprzatanie! Ale nic sie nie martw! Na pewno jest wszystko OK - dziecko jest dobrze chronione przez te wszystkie warstwy, a wody plodowe sa doskonalym amortyzatorem.

reklama
efunia bardzo Ci dziekuje! W sobote zaczynam 30tydzien i obserwacje!

A tak na marginesie: jak sie to ma do 10 ruchow na godzine? ;)

Hella nie martw się Vertigo ma racje dzidzia jest dobrze chroniona ale uważaj bardziej na siebie. Jutro masz wizytę więc się uspokoisz.
A te ruchy to bardzo ważne, mnie lekarz co wizyta pyta o nie, a jak byłam tydzień w szpitalu to też trochę widziałam i wszystkie kobiety po 30tym tc zapisywały na kartkach te ruchy i rano przy wizycie ordynator lub inny lekarz pytał o nie. Więc to na pewno ważne. I jak szły na tętno to też zabierały te kartki z sobą i jak któraś nie czuła to do razu lecieli z nią na KTG

Vertigo pisze:
efunia bardzo Ci dziekuje! W sobote zaczynam 30tydzien i obserwacje!

A tak na marginesie: jak sie to ma do 10 ruchow na godzine? ;)

no właśnie Vertigo podobno powinno się te dzisięć ruchów wyczuć w ciągu godziny a nie tak że przez cały dzień. zaczynasz sprawdzac np. o 9 i do 10 powinno być 10 ruchów... czy jak tam zaczyna się twoje bobo ruszać :)
ale co lekarz to diagnoza, znaczy zalecenia :)

bylam wczoraj na usg dzidzia leży trochę za nisko ale ponoc nie jest zle.. Cały dzień strasznie szalała a szczególnie w czasie badania zatem pan doktor nie mogł uwiecznic jej w jakiejś sensownej porze..Jednak dzisiaj jeszcze śpi pewnie...

co do liczenia karty ruchów dostałam ją już w 26 tygodniu ..zeby nie zapomniec pożniej..

no to na godzine, czy w ciągu dnia???
bo mi już się bardziej wiarogodne wydaje to drugie... no i zdecydowanie łatwiejsze do policzenia... :)

a pewnie że nie...
wczoraj dostał reprymende od matki, ze jak tak dalej pójdzie to nie będzie się niała czym panu doktorowi pochwalic, to się jaśnie panicz dziś trochę ożywił... ale żeby 10... to nie ma tak dobrze...
... za to od 5 rano.... ;)

reklama
Ja słyszałam o dwóch szkołach liczenia tych ruchów, jedna to ta szeroko tu opisana 10 ruchów w ciągu godziny liczona raz na dobę i druga 10 ruchów w ciągu doby, ALE nie pojedynczych ruchów! W tej drugiej metodzie chodzi o serie czyli dziecko zaczyna swoją aktywność o 5 rano, no to zaliczamy 1 ruch, potem cisza i o 9 znowu zacznie wierzgać no to 2 ruch itd.

Do góry