reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

najlepsze jest 'kulcze pjujo' (kurcze pioro) i 'kulde mol' albo 'mulde kol' jak widzi,ze jestesmy z kurde niezadowoleni

reklama
kurde... ;-)

mi dzisiaj Kamil taka wiazanke zaintonowal jak nie moglwyciagnac deski spodlozka, ze obawiam sie o drugie slowo syna.... ;-)

Krystianowi gratuluję nowego słowa! Oby tak dalej i jeszcze szybciej!

Doxa, u nas tez w ciągu dnia bieganie bez pieluchy. Skutek różny. najczęściej zalany;-)

Moj syn chyba zostanie ksiedzem;-) Jak jedziemy autem jak tylko zobaczy jakis kosciol to wypuszcza z reki co ma i sklada rece i mowi jakos po swojemu bozia. I cmentarze poznaje i mowi ze dziadzia tam spi a byl tylko na jednym cmentarzu. I w ogole orientacje ma dobra w terenie bo jak znajdujemy sie w przroznych miejcach to wskazuje gdzie mozna jechac do baby, na zjezdzalnie itd. I te drogi na skroty tez zna:-) No taksowkarzem to on moglby juz byc;-)

A moja córka gdy mija figurkę Matki Boskiej to mimo, zę wie, ze to Bozia to spuszcza głowę i udaje, ze jej nie ma. Mijając kościół na pytanie czy chce wejść głośno i kategorycvznie odpowiada "nie". Na ślubie wciąż nie umiała sie zachowac i cały spędziła zjeżdżając na tyłku z podjazdu dla wózków.

a moja sklada raczki i mowi amen. kazdy wysoki budynek to kosciol i wtedy mowi 'Bozia', podobny efekt jak widzi krzyz. no i na pozegnanie mowi 'z Panem Bogiem' (do bardziej swietojebliwej babci)

reklama
Wracam do mowienia! Czy Wasze dzieci wyraznie wypowiadaja slowa z "k" "g" ? Wydaje mi sie,ze Tusiek nie za bardzo a nawet w ogole tych liter nie uzywa i nie wiem czy sie nie zaczynac martwic, chociaz kazde dziecko dorasta inaczej i tak samo z mowieniem. A jego ostatnim popisem jest spiewanie, czasmai nawet ladnie przeciagnie jak spiewak operowy:-D i po wycieczce w zoo bardzo ladnie mowi zoo i zwierzeta jakie tam byly, ale to k i g nie daje mi spokoju

Do góry