reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

Natalia też od jakiegoś czasu schodzi i wchodzi sama, czasem da rękę, ale musi mieć na to ochotę. No i czasem po schodach biega, szczególnie takich trzech, do ogródka. Szczęśliwie po takich częsciowo kręconych podaje rękę choć kilka razy złapaliśmy ją w ostatniej chwili.

reklama
Od jakiegos czasu Natek wola mnie "mamo" i nie ma problemu jak zapomnimy picie bo pije rewelacyjnie soki z rurka. No i picie ze szklanki na topie, malo co mu sie wylewa.

Oj rosną, rosną nam dzieci!
Ja wczoraj byłam w szoku jak Oli kremował sobie buzię> To nie było jakieś tam mazanie, stanął przed lustrem i smarował paluszkiem cały czas patrząc w lustro!

hi hi z kremem dokladnie tak Natek robi, no i mnie smaruje, tylko troche niedokladnie ;-)On ma w ogole bzika na punkcie kremow, past do zebow i wszystkiego co sie tak otwiera, musze chowac przed nim. Kiedys wysmarowal sie caly moja szminka a moje pedzelki do makijazu udaje, ze sie maluje po czym chowa do swojego autka.

U nas kremowanie od wyjazdu w góry, Natalka siebie smaruje, dokładnie tak jak Oli, w lustro patrzy, póxniej nas smaruje. I pilnuje żeby posmarować.
Dopomina sie też o "chotche" i "pa" - szczotkę do zebów i pastę.Chotcha to też ta do włosów.... :-)

u nas jest 'papta'- pasta i 'bambi'- co oznacza, ze idziemy myc zeby. potem jest 'miju-miju' i 'pampon' (szampon).

dzisiaj dziecko nauczylo sie mowic 'guła'- gola noga ;-)

'mamo' i 'tato' mowi od dawna. teraz na topie jest 'tatuś'. z naciskiem na 'ś' :-D
no i odmienia. jak jej sie powie, ze idziemy na spacer to zaraz wrzeszczy 'mamom', 'tatom', 'psiapsiom' (babcia) i 'ciociom'. super to jest.

najnowszy numer popisowy: 'ciii' z paluszkiem na ustach jak jakies dziecko spi na dworzu. ludzie wymiekaja...

Tola w ogole bardzo duzo i ladnie mowi- chyba efekt obcowania z babcia- polonistka ;-)

a tak w ogole to nienawidze tego watku! nie znosze sie chwalic. a poza tym nie lubie porownywac Toli z innymi dziecmi, bo zaraz mi sie wydaje, ze moje uwstecznione ;-)

Vertigo - chyba nikt nie lubi tego watku. Mnie głupio jest, bo jak czytam o innych to dociera do mnie, ze Natalia też itd i pewnie większośc tak ma, a to takie w sumie dziwne tak się przechwalać :-)

I ten tatuś i dziadziuś u nas też taki, odmiany przy samochodach, jak szuka mojego "ten nie, o, ten, ten!" albo "mamy", "dziadzi" - te dwa najczęściej widzi.Często mamo, babo. Ale mamusia ani babcia nie, tylko tatuś i dziadziuś :-)

magdus, mnie sie wlasnie bardzo podoba to Natalkowe przebieranie i wybrzydzanie ;-) 'ten nie!' :-D chcialabym to kiedys zobaczyc

reklama
Do góry