reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

u nas dzisaj pierwsze samodzielne 4 kroczki - 4x4 kroczki - radośc wielka - i jak kiedys pisała syla - maluch poczekał z tym jak mamusia wróci z pracy - przy dzidkach tylko raczował

reklama
Ależ tu się dzieje! Jakie postępy!!!
Gratulacje !!! Oj rosną i pięknie rozwijają się nasze dzieci!!

Dziękujemy też za dobre słowa o Olim :-)

Antonina uwielbia samoloty! jak cos leci, a lata duzo, bo mieszkamy kolo lotniska, to wyciaga raczke i pokazuje paluszkiem. Antonina do tego stopnia uwielbia samoloty, ze nawet w domu pokazuje paluchem sufit jak tylko slyszy buczenie silnika! zostanie pilotka czy co? ;-)

One we dwie z Natalią będa pilotami :-) U nas fascynacja samolotami bawi całe osiedle, bo Natalia mało z wózka nie wyjdzie jak tylko usłyszy, cieszy się, podskakuje, pokazuje, a ludzie mają ubaw.

Ale Nadulka ostatnio dwiedziła mnie w szkole i była zachwycona przestrzenią. Biegała w koło filarów i po korytarzach, ze ledwo za nią nadarzyłam!!!:-)
Ale jeszcze zostało jej trochę zdrowego rozsądku i omijała osoby nieznane z daleka :confused:

brawo dla wszystkich zuchów - dopiero co się urodziły :-)

Ignacy ostatnio ćwiczy umiejętność wpadania w zachwyt - a zachwyca go niemal wszystko - zwłasza psy - uwielbia je....

poza tym chyba niedługo ruszy - potrafi już sam wstać, bez podtrzymywania i utrzymuje się bardzo długo - może na roczek pójdzie:tak:

Oli mnie dzisiaj zakoczył. Był ode mnie w ogległości około 2 metrów ze smokiem w buzi. Mówie do niego "Oli daj smoczek" i wyciągnęłam rękę, a on wyjął smoka z buzi i mi oddał :-)
Ja z nim nie ćwiczyłam wcześniej dawania, oddawania itp. Ale fakt, jak mu wyjmowałam smoczek z buzi to mówiłam "Oli daj smoka" ... no i chyba załapał :-)

Ale, żeby było jasne za sekundę przyraczkował po smoczek ;-)

Brawo dla Olinka.

Natalia własnie wdrapywała sie na kuchenkę i na niej zawisła, była głodm,a zjadła 190 obiadku i dopiła 1/3 drugiego słoika. No i chyba się potnę, kurcze, ta kuchenka mnie przertaziła...
i garnek dziś wyciągnęła z szafki i go zaczęła obgryzać.

reklama
Magduś Ty się nie tnij, tylko myśl jak zablokować Natalce wejście do kuchni! Coś musicie wymyślić!!! To się robi niebezpieczne.

Do góry