reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

reklama
Oli ostatnio opanował wchodzenie po schodach, ale ostrożny jest chłopak, sam nie wchodzi, tylko w towarzystwie! O schodzeniu w dół też nie ma mowy, dzisiaj była otwarta bramka to siedział na wprost i wołał mnie! Mądry chłopczyk!

Faktycznie mądry. Olik w ogóle jets wyjątkowy, i książeczke nie zjada i uwazny jest i spokojnie się bawi w miejscu (w miarę w miejscu ;-) )Szkoda, że Natalka jakoś tej mądrości nie podpatruje, idzie, nie patzry czy poziom sie zmienia czy nie, w górę wejdzie, ale w dół to głownie spada, no i ją zwykle łapiemy, bo podłoże nie sprzyja "twardej nauce".

Gratulacje dla Krystianka:laugh2:

Faktycznie, Doxa można Ci zazdrościć rozważnego syna:tak:
Tymek pędzi po łóżku z okrzykiem bam. Gdybyśmy go nie zatrzymywali w porę, to byłoby niezłe bam;-)

łał Teddy serio poszedł ? ale super!!!

a Oli to jest wyjątkowy - widziałyście jak on je sam np. banana ? jak ostatnio widziałam - pięknie trzymał w rączce i gryzł - mój syn z dziką rozkoszą rozgniata banana na miazgą a później rozmazuje go gdzie się da :eek:

Przez ten brak czasu nie pochwailiłam się, że mój synio pięknie opanował raczkowanie. Staje przy wszystkim nie wyłączając nawet mojej nogi :-) No i gaduła z niego niesamowita ... Pięknie mówi "tato" ( qrcze !)

Gratulacje dla Tymusia :-)

Muszę pochwalic moją córeczkę :-)
Kiedys pięknie sama zasypiała, później bała się zostac sama i przerazliwie krzyczała gdy tylko zostawiałam ją w łóżeczku. Finał był taki, ze odpadała przy piersi.
Od jakiegos czasu zasypia pieknie sama, czasem tylko musze ją położyć gdy wstaje, a czasem wystarczy, że powiem "połóż się i idź spać' - nawet jak jęknie to kładzie sie i zasypia. Warto było ją uczyć zasypiania w łóżeczku. Oczywiscie, że ma gorsze dni i w nocy czasem chce poyć chwilke z nami, ale generalnie zasypia ładnie.

reklama
Mój to ma jakąś dziwną blokadę - w domu przejdzie sam korytarz, a na placu zabaw nawet nie chce iść trzymany za rączkę. Dzieci w jego wieku bawią się w piaskownicy łopatkami, plastikowymi samochodami, a on ... żołędziami:confused:

Do góry